x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șapte corturi au fost instalate la PTF Nădlac II pentru trierea persoanelor venite din zonele de risc

Șapte corturi au fost instalate la PTF Nădlac II pentru trierea persoanelor venite din zonele de risc

11 Mar 2020   •   16:12
Șapte corturi au fost instalate la PTF Nădlac II pentru trierea persoanelor venite din zonele de risc

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au fost instalate șapte corturi ale Direcției de Sănătate Publică Arad pentru a realiză triajul medical al persoanelor care vin în România din zonele de risc, se arată într-un comunicat al Primăriei Arad. 

După completarea chestionarului Comitetului Național pentru Situații SPeciale de Urgență se organizează deplasarea persoanelor spre centrele de carantină din județele unde aceștia au domiciliul. Deplasarea se realizează în convoaie însoțite de echipaje ale Poliției și Jandarmeriei. 

"Persoanele care la triajul efectuat în punctul de trecere a frontierei prezintă simptomatologie specifică se internează şi supraveghează în spitale din judeţul Arad. Însoţitorii acestor persoane vor fi introduşi în centrele de carantină din judeţul Arad", precizează Prefectura.

În Arad se află în carantină 95 de peresoane și 112 de oameni izolați la domiciliu. 
O singură persoană a fost confirmată pozitiv. Bărbatul de 57 de ani care s-a întors din Italia şi a fost introdus inițial într-un centru de carantină. În prezent acesta este internat la Spitalul de Boli Infecţioase "Dr. Victor Babeş" din Timişoara.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus corturi nadlac