x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal la TVR: Protestatarii au încercat să forţeze intrarea în televiziune (VIDEO)

Scandal la TVR: Protestatarii au încercat să forţeze intrarea în televiziune (VIDEO)

de Dan Radu    |    24 Ian 2012   •   06:00
Scandal la TVR: Protestatarii au încercat să forţeze intrarea în televiziune (VIDEO)

UPDATE 16:00 - Mitingul s-a incheiat. Demonstrantii s-au retras, iar circulatia pe Calea Dorobanti a fost reluata.

UPDATE 15:25 - Ordinea a fost restabilita la intrarea in TVR. Unul dintre organizatorii protestelor le-a reamintit demonstrantilor ca sunt militari si trebuie sa pastreze disciplina. "Usa aceasta este proprietatea TVR. Sa ne indepartam. O sa ajungem noi si inauntru, la timpul potrivit. Sa nu dam unora prilejul sa ne catalogheze drept huligani", a strigat omul. In fata televiziunii au mai ramas aproximativ 500 de oameni, care cer demisia Guvernului si a presedintelui.

UPDATE 15:05 - Noua scandare a demonstrantilor este: "Culcer afara, javra odinara". Un grup de demonstranti incearca sa forteze intrarea in TVR, fiind blocati de jandarmi la usa de acces. Demonstrantii spun ca e dreptul lor sa fie vazuti de popor, in timp ce jandarmii insista ca nu au permisiunea de a intra.

UPDATE 14:51 - Demonstrantii au ajuns in fata sediului TVR unde scandeaza: "Ati mintit poporul, cu televizorul". In curtea televiziunii se afla un cordon de jandarmi. Printre primele randuri ale demonstrantilor s-a ridicat o pancarta care ii reprezinta pe jurnalistii Robert Turcescu si Andreea Pora, alaturi de scriitorul Mircea Cartarescu aplecati in fata presedintelui Basescu, care sta aplecat, cu pantalonii in vine.

UPDATE 14:25 - Scurt incident in coloana care marsaluieste spre TVR. Unul dintre demonstranti, aflat chiar in fata sirului a devenit iritat pentru ca era impins de cei din spate si a inceput sa arunce cu reprosuri catre cei din jurul sau. Omul a fost calmat de organizatori.

Sirul continua sa inainteze scandand: "Jos tradatorii" si "Nu stati la balcoane, ca muriti de foame", ultimul mesaj fiind destinat celor care privesc marsul de la ferestrele cladirilor din jur.

UPDATE 14:00 - Demonstratia din Piata Victoriei s-a incheiat in scandarea generala: "Iesi afara, javra ordinara". Protestatarii se incoloneaza pentru marsul catre Televiziunea Romana.

Unii demonstranti, doborati de frig, se indreapta insa catre microbuzele si autocarele care i-au adus in Bucuresti. Din nefericire pentru ei, o buna parte din autocare au fost deja mutate langa Televiziune, asa ca, vor nu vor, trebuie sa marsaluiasca.

UPDATE 13:30 - Cele cateva mii de rezervisti militari protesteaza pasnic in Piata Victoriei, cerand demisia Guvernului si a presedintelui Basescu. In multime sunt si oameni care poarta cruci cu numele presedintelui, ba chiar si un sicriu pe care stau scrise numele tuturor partidelor parlamentare. "Inca n-am primit nimic dupa recalcularea pensiei, doar vorbe", s-a plans un militar in rezerva.

"Se protesteaza deja de 12 zile, e o dovada de nesimtire ca nu au demisionat inca nici Guvernul, nici presedintele". Unul dintre protestatari a agatat si un cap de dus pe pancarta pe care scrie: 'Clasa politica trebuie sa se spele".

De pe scena amplasata langa Muzeul Antipa se trimit mesaje de solidaritate pentru protestatarii din Piata Universitatii. in scurt timp, demonstrantii vor incepe marsul catre Televiziunea Romana.

UPDATE 12:13 - Peste 2.000 de cadrele militare disponibilizate si in rezerva protesteaza, la aceasta ora, in Piata Victoriei, cerand demisia presedintelui si a Guvernului.

Protestatarii scandeaza "Jos Basescu", "Jos Guvernul", "Singura solutie, inca o revolutie" si au pancarte pe care scrie, printre altele, "Vrem alegeri libere", "Nu vreti dialog social? Aveti proteste stradale" si "24 Ianuarie 1859 - Unirea nazuintelor, 24 Ianuarie 2012 - Unirea suferintelor".

UPDATE 11:06 - Manifestantii au inceput sa vina in Piata Victoriei incepand de la ora 10:00. Autocarele care i-au adus pe protestatarii din provincie au intrat in Capitala prin cinci puncte, respectiv DN 1 - Fantana Miorita; DN 2 - Soseaua Colentina (Parc Plumbuita); autostrada A1 - Bulevardul Iuliu Maniu, in dreptul Metro Militari; autostrada A2 - in dreptul Real Pallady; DN 5 - Giurgiului. Potrivit organizatorilor, mitingul a fost organizat in semn de solidaritate cu cei care protesteaza de aproape doua sapamani in Bucuresti si in mai multe orase din tara.

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate vor participa, astazi, la un miting si un mars de protest, intre orele 9:30 si 17:00, aprobarea Primariei Capitalei fiind data pentru 10.000 de persoane. La protest vor participa membri ai 16 federatii sindicale din Invatamant, Sanatate si Transporturi.
Mitingul va avea loc in Piata Victoriei, pana la ora 14:30, iar intre orele 14:30 si 15:30 participantii vor pleca in mars pe traseul Piata Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Piata Charles de Gaulle - Calea Dorobanti, pana la sediul TVR, unde manifestantii se vor grupa pe strada Emil Pangrati si pe trotuarul din fata TVR, unde vor continua protestul pana la 16:30. (Dan Radu, Veronica Micu)

×