x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sebastian Burduja, ministrul Cercetării va conduce interimar și Ministerul Educației

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării va conduce interimar și Ministerul Educației

30 Sep 2022   •   07:36
Sebastian Burduja, ministrul Cercetării va conduce interimar și Ministerul Educației
Sursa foto: Facebook Sebastian Burduja

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, va asigura interimatul în fruntea Ministerului Educației. Decizia premierului Nicolae Ciucă a fost luată după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcție.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că Sebastian Burduja va conduce pentru o perioadă scurtă de timp Ministerul Educației. În prezent, Burduja este ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Sorin Cîmpeanu a demisionat, joi, din funcția de ministru al Educației. „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”, a transmis el.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că i-a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Ministerul Educației și i-a mulțumit acestuia pentru „proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație”. El a spus că urmează consultări pentru nominalizarea altui ministru al Educației.

Ligia Deca, consilier prezidențial, ar urma să fie desemnată pentru a prelua mandatul de ministru al Educației, în urma demisiei lui Sorin Cîmpeanu, au anunțat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

„Cel mai probabil, în locul lui Sorin (Cîmpeanu - n.r.) va fi numită Ligia Deca”, au spus sursele politice.


(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sebastian Burduja interimar