x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şedinţa Comisiei juridice în cazul Elenei Udrea va avea loc vineri

Şedinţa Comisiei juridice în cazul Elenei Udrea va avea loc vineri

21 Oct 2015   •   18:39
Şedinţa Comisiei juridice în cazul Elenei Udrea va avea loc vineri
Sursa foto: Foto: Diana Oros / Jurnalul

Şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în care se vor analiza cererile privind încuviinţarea urmăririi penale şi a reţinerii şi arestării preventive în cazul Elenei Udrea va avea loc vineri, la ora 11,30, iar dosarul a fost pus la dispoziţie pentru consultare, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica.

"Pe procedură am şi convocat Comisia juridică, membrii ei pot să vină să vadă dosarul, am anunţat-o şi pe doamna Udrea prin consiliera sa personală să vină să-şi studieze dosarul, astăzi şi mâine îi stă la dispoziţie. S-a stabilit un program, până la ora 16,30, pentru că este zonă securizată, nu se mai poate circula pe holurile acelea şi nici după orele de program nu se mai poate citi pentru că este un fişier care se sigilează cu sigiliul Camerei Deputaţilor. Şedinţa comisiei va fi vineri, la 11,30, am început să convoc telefonic oamenii, pentru că ar fi bine să avem cvorum", a spus Nica, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că în una dintre cererile care o privesc pe Udrea a fost scris greşit numele deputatei, în loc de Elena Gabriela Udrea apare Elena Mihaela Udrea.

"Ca procedură vom discuta în urgenţă fiecare capăt de cerere, încuviinţarea începerii urmăririi penale, reţinere şi arestarea. Vom avea trei buletine de vot pentru fiecare capăt de cerere, dar comisia va face două rapoarte, unul pe încuviinţarea începerii urmăririi penale şi unul pe reţinere şi arestare, dar se va vota pe fiecare în parte", a menţionat Nica.

Întrebat dacă membrii comisiei vor avea timp suficient pentru studierea dosarului, Nica a spus că "este timp". "Nu trebuie să te complici foarte mult, trebuie să citeşti rechizitoriul Parchetului, referatul cercetării şi urmăririi penale şi să citeşti primul dosar, dosarul de la mijloc şi ultimul dosar, pentru că se duc concluziile în ultimul dosar", a explicat el.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea