x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta susţine că judecătorii de la ÎCCJ îşi desfăşoară activitatea în condiţii improprii şi de-a dreptul ruşinoase

Ponta susţine că judecătorii de la ÎCCJ îşi desfăşoară activitatea în condiţii improprii şi de-a dreptul ruşinoase

24 Mai 2013   •   17:51
Ponta susţine că judecătorii de la ÎCCJ îşi desfăşoară activitatea în condiţii improprii şi de-a dreptul ruşinoase
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Premierul Victor Ponta a vizitat vineri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie iar la plecare a declarat că sediul în care îşi desfăşoară activitatea această instanţă este total impropriu şi condiţiile "sunt de-a dreptul ruşinoase", informează agerpres.ro.

"Conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie mi-a povestit de mai multe ori despre condiţiile total improprii în care îşi desfăşoară activitatea. Realitatea este mult mai rea decât mi se povestise mie. Sunt nişte condiţii de-a dreptul ruşinoase pentru o ţară modernă şi pentru o instituţie fundamentală, aşa cum este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Împreună cu ministrul Justiţiei şi ministrul de Finanţe, o să găsim o soluţie, dar nu provizorie, ci pe termen mediu şi lung, pentru ca instanţa supremă să-şi poată desfăşura activitatea în nişte condiţii decente. Din ce am văzut eu în instituţiile publice din România, mă refer la Guvern, instanţe, autorităţi locale, cred că este situaţia cea mai rea pe care am văzut-o eu", a spus Ponta, după ce a avut o întrevedere cu conducerea ÎCCJ.

Premierul nu este de acord ca instanţa supremă să fie mutată în Palatul de Justiţie, pentru că ar trebui mutată de acolo Curtea de Apel, o soluţie fiind construirea unui nou sediu.

În opinia sa, acest sediu nou nu ar costa foarte mult, în condiţiile în care Guvernul alocă sume mari de bani pentru clădirile instanţelor şi parchetelor dispersate prin tot Bucureştiul.

"Am discutat şi alte probleme, care ţin de primele efecte ale intrării în vigoare a Codului de procedură civil, pregătirea de aplicare a Codului de procedură penală, despre ideea de reflectare mai clară în Constituţie a puterii judecătoreşti. Au fost mai multe teme, însă problema cea mai mare este aceea a funcţionării instanţei supreme în condiţii cât de cât decente. Ceea ce am văzut aici este realmente inacceptabil", a afirmat Victor Ponta.  

×
Subiecte în articol: Victor Ponta ICCJ