x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senatorul PNL confirmat cu coronavirus și-a îmbolnăvit toată familia

Senatorul PNL confirmat cu coronavirus și-a îmbolnăvit toată familia

13 Mar 2020   •   13:24
Senatorul PNL confirmat cu coronavirus și-a îmbolnăvit toată familia
Sursa foto: FB Vergil Chițac

Mai mulţi membri ai familiei lui Chiţac şi apropiaţi ai acestuia au fost şi ei îmbolnăviţi de senatorul PNL, depistat pozitiv cu COVID-19, scrie Antena 3.

Este vorba despre soţia lui Vergil Chiţac, fiul lor şi asistentul personal al liberalului.

Astfel, au fost contaminați cu COVID-19 fiul său în vârstă de 34 de ani, soția sa de 56 de ani, precum și asistentul său personal, un bărbat de 51 de ani, potrivit informațiilor transmise vineri de Grupul de Comunicare Strategică.

Informaţia că liberalul Vergil Chiţac a fost confirmat pozitiv cu coronavius a apărut în presă vineri, ieri politicianul spunea că are o răceală şi s-a autoizolat, iar din 6 martie, el era suspect de a fi infectat cu acest virus.

Cu toate acestea, senatorul PNL Vergil Chiţac, infectat cu noul coronavirus, a participat de Ziua femeii la o petrecere la care au fost prezente 400 de femei.

Chiţac, candidatul PNL la Primăria Constanţa, a călătorit într-o delegație cu două persoane infectate, atunci când a fost la o Reuniune NATO la Bruxelles, în perioada 17-19 februarie

Este o anchetă epidemiologică în curs pe care o realizează acum DSP Constanţa.

Organizaţia judeţeană PNL a anunţat că se va autoizola.

„Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta”, transmite senatorul PNL din Constanța Vergil Chițac, confirmat cu noul coronavirus.

Senatorul PNL a participat în perioada 17-19 februarie la o întâlnire NATO la Bruxelles, iar luni a fost prezent în Parlamentul României.

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat, vineri, că, după ce parlamentarul Virgil Chițac a fost confirmat cu coronavirus, că atât el, cât și toți membrii Biroului pollitic național se vor izola, la domiciliu.

Până astăzi, 13 martie, la nivel național, au fost confirmate 70 de cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Dintre cei 70 de cetățeni care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă.

Starea generală a pacienților este bună, cu excepția pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș. 

×
Subiecte în articol: coronavirus Vergil Chițac