x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sesiune extraordinară la Senat; 10 proiecte pe ordinea de zi

Sesiune extraordinară la Senat; 10 proiecte pe ordinea de zi

24 Aug 2010   •   00:00

Senatorii se reunesc, marţi, în plen, în sesiune extraordinară, având o ordine de zi încărcată, cu zece puncte, printre care Legea Agenţiei Naţionale de Integritate, ordonanţele de urgenţă ale Guvernului privind descentralizarea în sănătate şi, respectiv, creşterea TVA, dar şi proiectul de lege cunoscut sub numele de "mica reformă în justiţie", informează Agerpres.



Cel mai "fierbinte" punct al ordinii de zi, se anunţă a fi Legea ANI, reprezentanţii PSD+PC anunţând că nu vor vota proiectul legislativ, iar senatorul UDMR Gyorgy Frunda că nu va participa la dezbatere şi vot în semn de protest faţă de presiunile exercitate asupra senatorilor de preşedintele Traian Băsescu şi de unii membrii ai Guvernului.

Nici PDL nu este de acord cu raportul propus de Comisia juridică, cea care i-a eliminat din categoria persoanelor supuse controlului averilor pe liderii de sindicat.

Dezbateri aprinse se anunţă şi la ordonanţele de urgenţă ale Guvernului privind descentralizarea în sănătate, creşterea TVA şi finanţele publice locale, care au fost avizate negativ de unele comisii de specialitate, în anumite cazuri chiar cu votul împotrivă al reprezentanţilor PDL.

La fel şi în cazul legii "micii reforme în justiţie", adică al proiectului de lege privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, care a primit observaţii critice din partea instituţiilor care aplică justiţia şi un raport negativ, în condiţiile în care nu a întrunit majoritatea voturilor membrilor Comisiei juridice a Senatului.

Pe ordinea de zi a şedinţei mai figurează şi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a Codului de procedură civilă şi a Codului de procedură penală, proiectul de lege privind modificarea şi completarea legii pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, precum şi un proiect de modificare a legii gazelor.

×
Subiecte în articol: observator