x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Simţul civic, la pământ

Simţul civic, la pământ

de Cristian Ionescu    |    04 Dec 2009   •   00:00

O petiţie adresată CNN în 2004, privind emisiunea "Romanian Sex Trade", un documentar referitor la prostituţia juvenilă din România, la pedofilie şi la copiii străzii, a strans în aproape 5 ani numai 4677 de semnături, deşi la căutarea cuvintelor "Romania is" pe Google, petiţia apare pe prima pagină.

"Această scrisoare vine ca o apreciere la adresa profesionalismului şi a omniprezenţei CNN-ului în punctele de maxim interes ale lumii. Totodată, ea este o cerere şi un răspuns al câtorva organizaţii ale societăţii civile româneşti din lumea întreagă, ai căror membri, cetăţeni respectabili ai societăţii în care trăiesc, sunt revoltaţi de prezentarea documentarului referitor la prostituţia juvenilă în România, la pedofilie şi la copii străzii, programul CNN intitulat "Romanian Sex Trade", difuzat de postul dumneavoastră în 15 şi 22 febraurie 2004, precum şi în decembrie 2003", spun petiţionarii.

"Deşi, bineînţeles, recunoaştem aspectele de viaţă care trebuie schimbate în România zilelor noastre, cum ar fi cazurile rare de abuzuri sexuale asupra copiilor şi traficul de persoane, reflectate în programul dumneavoastră, în acelaşi timp suntem revoltaţi de focalizarea nedreaptă asupra unei situaţii care nu a caracterizat şi nu caracterizează societatea românească. Abuzurile sexuale asupra copiilor nu sunt o problema numai pentru România, ci afectează atât ţările Europei cât şi alte ţări".

"Vă rugăm să revedeţi opinia dumneavoastră faţă de România, care este o ţară cu o veche cultură europeană, cu oameni ospitalieri, care muncesc din greu, cu resurse financiare reduse, pentru a crea o societate modernă".

La sfârşit, petiţia este semnată de 11 organizaţii naţionale, europene şi internaţionale, precum şi de persoane fizice cu diferite funcţii. Deşi apare pe prima pagina din Google şi a fost publicată în 2004, petiţia a reuşit să strângă doar 4677 de semnături. Simţul civic ? Mai multe informaţii, AICI.

×
Subiecte în articol: romania