x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicaliştii din penitenciare au încheiat mitingul din faţa Ministerului Justiţiei; protestele vor continua (GALERIE FOTO)

Sindicaliştii din penitenciare au încheiat mitingul din faţa Ministerului Justiţiei; protestele vor continua (GALERIE FOTO)

13 Aug 2015   •   16:34
Sindicaliştii din penitenciare au încheiat mitingul din faţa Ministerului Justiţiei; protestele vor continua (GALERIE FOTO)
Sursa foto: Diana Oros

Cei aproximativ 250 de membri ai Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP), care au participat joi, de la ora 9,00, la un miting de protest în faţa Ministerului Justiţiei, au încheiat la ora 11,00 acţiunea revendicativă, fiind însă decişi să continue, în perioada următoare, protestele de stradă.

"Oamenii au ieşit astăzi (joi - n. r.) în stradă pentru a atrage atenţia autorităţilor cu privire la problemele grave cu care se confruntă sistemul naţional al penitenciarelor. Este vorba în primul rând de un număr scăzut de posturi din acest sistem, de 15.500 la ora actuală, în condiţiile în care necesarul este mult mai mare. De asemenea, oamenii doresc să se achite la zi drepturile salariale hotărâte de Guvernul şi Parlamentul României în anul 2014 pentru personalul din structura de apărare naţională. Până când aceste probleme majore nu vor fi rezolvate, salariaţii sunt decişi să continue acţiunile de protest", a declarat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), la care SNLP este afiliat.

Dumitru Costin a precizat, totodată, că acţiunile revendicative vor avea loc cel mai probabil în faţa sediului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, din Bucureşti.

"Deşi am solicitat ca mitingul de joi să aibă loc în faţa sediului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, responsabilii din Primăria Capitalei nu ne-au dat autorizaţie, motivând că numărul mare de participanţi ar putea îngreuna traficul pietonal din zona. De aceea, vom continua demersurile la nivelul municipalităţii, pentru a primi autorizaţie de protest în faţa ANP, însă cu un număr mai mic de participanţi", a adăugat liderul BNS.

AGERPRES

×