x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Site-urile NATO, "bombardate" în duminica referendumului din Crimeea

Site-urile NATO, "bombardate" în duminica referendumului din Crimeea

de Agerpres    |    16 Mar 2014   •   09:09
Site-urile NATO, "bombardate" în duminica referendumului din Crimeea

Mai multe site-uri ale NATO au fost vizate de un atac cibernetic în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, anunţă Reuters.

Aceste site-uri au fost ţinta unui 'atac cibernetic de tip Distributed Denial of Service (DDoS)', a precizat purtătoarea de cuvânt a Alianţei Nord-Atlantice, Oana Lungescu.

Un atac de tipul DDoS implică un număr foarte mare de accesări, într-o perioadă foarte scurtă, adresate unui singur server sau adrese web. La ora 00.15, GMT era imposibilă accesarea paginii de start a site-ului nato.int.

În timp ce specialiştii Alianţei lucrau pentru a restabili funcţionarea normală a site-urilor, Oana Lungescu a subliniat că atacul nu a afectat 'integritatea sistemelor NATO' şi nu a avut 'impact operaţional'.

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt nu a făcut precizări în legătură cu posibila origine a acestui atac care a avut loc cu câteva ore înainte de începerea referendumului din Crimeea.

Site-ul unei mişcări din Ucraina intitulată 'Cyber Berkut' a revendicat, totuşi, această acţiune, atrăgând atenţia că 'nu tolerează ca trupele NATO (...) să ocupe patria' ucraineană.

Activiştii 'Cyber Berkut' ar putea fi responsabili pentru atacurile din ultimele săptămâni asupra a zeci de site-uri ruse. Numele lor este inspirat de la unităţile ucrainene de elită, aflate în subordinea Ministerului de Interne.

×
Subiecte în articol: nato atac cibernetic