x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce riscă șoferii care atașează coarne de ren pe mașină

Ce riscă șoferii care atașează coarne de ren pe mașină

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2023   •   20:20
Ce riscă șoferii care atașează coarne de ren pe mașină
Sursa foto: Hepta

Numeroși șoferi montează, în perioada sărbătorilor de iarnă, coarne de ren pe mașină. În unele cazuri, aceste decorațiuni auto pot duce la reținerea talonului. Iată ce sancțiuni riscă cei ce montează aceste accesorii pe autoturismele personale.

Cuprinși de entuziasmul sărbătorilor de iarnă, numeroți șoferi  își decorează nu doar bradul de Crăciun, ci și mașinile. Între aceștia se numără însă și persoane care exagerează și pot ajunge să fie sancționați cu suspendarea talonului și amendă contravențională.

Prin vocea Ministerul Afacerilor Interne (MAI), autoritățile atrag atenția asupra faptului că unele decorațiuni pot atrage sancțiuni pentru șoferi.

În acest fel, utilizarea unui sistem de iluminare auto neomologat este interzisă, ceea ce înseamnă că montarea coarnelor de ren illuminate este considerată neregulamentară.

Totodată, sancțiunile pe care le riscă șoferii pentru astfel de încălcări pot varia între 6 și 8 puncte de amendă, mai exact curpinsa între 870 și 1.160 de lei.

Însă, șoferii trebuie să știe și că legea prevede, totodată, sancțiuni pentru modificările structurale sau tehnice aduse mașinii pentru a atașa decorațiuni, putând duce la reținerea talonului de către poliție.

×
Subiecte în articol: coarne ren masina