x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Somon afumat cu Listeria monocytogenes, retras din magazine din București și Ilfov

Somon afumat cu Listeria monocytogenes, retras din magazine din București și Ilfov

14 Feb 2022   •   11:05
Somon afumat cu Listeria monocytogenes, retras din magazine din București și Ilfov

Un sortiment de somon afumat este retras din magazine din București și Ilfov din cauza prezenţei Listeriei monocytogenes, potrivit unui anunţ publicat luni de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Vă informăm că Biocorner, ca urmare a notificării primite din partea producătorului Burren Smokehouse, a inițiat retragerea de la comercializare și de la client a articolului Burren Eco somon afumat 90 g, cod de bare 5390780000105, lot 28802, data expirare 12.01.2022”, se arată pe site-ul ANSVSA.

Motivul retragerii este prezența Listeria monocytogenes.

„În cazul în care ați cumpărat produsul respectiv, vă rugăm să nu‐l consumați și să îl returnați în magazinele Biocorner până la data de 28.02.022, urmând să primiți contravaloarea lui”, se arată în informare.

Listeria monocytogenes este o bacterie gram-pozitivă, care cauzează listerioza. Este o bacterie facultativă anaeroba, capabilă să supraviețuiască în prezența sau absența oxigenului. Se poate dezvolta și reproduce în interiorul celulelor gazdă și este unul dintre agenții patogeni ai virusului alimentar cel mai virulent, cu 20-30% dintre infecțiile cu listerioza alimentară.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: somon retras