x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şoric, în lacrimi: Vă bateţi joc de familia mea. N-am legături cu Mararu

Şoric, în lacrimi: Vă bateţi joc de familia mea. N-am legături cu Mararu

de Veronica Micu    |    16 Noi 2010   •   11:22
Şoric, în lacrimi: Vă bateţi joc de familia mea. N-am legături cu Mararu

VIDEO - Aurelian Şoric, şeful IPJ Neamţ, a susţinut, astăzi, o conferinţă de presă în care a vorbit despre cazul interlopului Gheorghe Mararu, ucis duminică într-o cafenea. Şoric a ţinut să precizeze în repetate rânduri că relaţia sa cu Mararu era una firească şi că nu a avut niciun fel de legături dubioase cu el sau cu familia lui.

În timpul conferinţei, şefului IPJ Neamţ i-au dat lacrimile şi a acuzat presa că îşi bate joc de familia sa.

"Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Locuia cu familia în vecinătatea mea. (...) Am avut o relaţie cât se poate de firească", a declarat Aurelian Şoric.

"Nu ştiu cât de interlop este, Dumnezeu să-l ierte, Mararu. De ce e atât de interlop Mararu? Pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Câţi nu dau bani? Sunt şi procurori", a continuat Şoric.

"Am credit de 120.000 euro şi vă bateţi joc de familia mea. Provin dintr-o familie de onoare", a spus Aurelian Şoric.

Secretarul de stat Valentin Fătuloiu a anunţat, ieri, că i-a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, demiterea lui Aurelian Şoric din funcţie. Acesta este acuzat de către conducerea Ministerului de Interne de management defectuos.

"Cred că eventuala mea eliberare din funcţie nu are nicio legătură cu acest caz. E pur şi simplu conjuncturală şi face parte dintr-un proiect al domnului Fătuloiu de restructurare. Domnul Fătuloiu este adeptul ideii că, după patru ani în funcţie, un şef se rutinează şi nu mai dă rezultate la valoarea iniţială. Îi resepct decizia, dar am o părere diferită", a replicat şeful IPJ Neamţ.

Reacţia conducerii Ministerului de Interne vine după ce presa a scris de mai multe ori că Gheorghiţă Mararu avea legături strânse cu şeful Poliţiei Neamţ. Presa a scris chiar că soţia lui Şoric, de profesie notar, ar fi parafat acte nu tocmai legale în beneficiul interlopilor.

Nu este prima dată când poliţia din Neamţ este acuzată de legături strânse cu infractorii. Aurelian Şoric a fost pus în funcţie în 2006 după un scandal asemănător, în urma căruia conducerea IPJ Neamţ a fost demisă.





Şoric, felicitat de Igaş, dar verificat de Corpul de Control

Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, comisar-şef Aurelian Şoric, a negat ieri că ar avea legături cu gruparea Mararu, susţinând cu ochii înlăcrimaţi că presa îşi bate joc de familia lui. Acesta a mai precizat că aşteaptă astăzi Corpul de Control al Ministerului de Interne pentru verificări. Fără emoţii însă pentru comisarul Şoric, deoarece, din declaraţiile acestuia se pare că însuşi ministrul de Interne, Traian Igaş, l-a asigurat într-o convorbire telefonică de faptul că nu va fi demis. Ba mai mult, l-a felicitat pentru gestionarea acestui caz. Zeci de angajaţi au protestat faţă de propunerea de demitere din funcţie a lui Şoric, pe care o consideră "abuzivă”, ameninţând că îşi vor demisiile în bloc dacă şeful inspectoratului va fi demis din funcţie. "Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. - Gheorghiţă Mararu) pentru că dădea bani la oameni şi le lua camără? Sunt procurori care dau bani”. Mai mult, Şoric a declarat că eventuala sa eliberare din funcţie nu are nicio legătură cu cazul de la Piatra Neamţ, ci face parte dintr-un proiect al MAI de restructurare a şefilor din poliţie. După incidentul de la Piatra Neamţ, presa locală a relatat că Aurelian Şoric ar fi chiar vecin cu familia Mararu, de la care a cumpărat terenul de casă. Totodată, s-a scris că soţia lui Şoric, care este notar, ar fi parafat acte nu tocmai legale, în beneficiul unor presupuşi membri ai lumii interlope.

×