x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Miscoci, la prima sa declaratie in fata procurorilor

Sorin Miscoci, la prima sa declaratie in fata procurorilor

de Magda Colgiu    |    19 Aug 2005   •   00:00
Sorin Miscoci, la prima sa declaratie in fata procurorilor

Sorin Miscoci, unul dintre jurnalistii romani rapiti in Irak la sfarsitul lunii martie, a dat ieri, in fata procurorilor de la Parchetul Instantei Supreme, prima sa declaratie de martor.

Sorin Miscoci, unul dintre jurnalistii romani rapiti in Irak la sfarsitul lunii martie, a dat ieri, in fata procurorilor de la Parchetul Instantei Supreme, prima sa declaratie de martor acesta mentionand ca nu s-a constituit parte civila in dosarul penal intocmit in urma rapirii sale. Dupa cele patru ore de audieri, Miscoci a precizat ca nu le-a relatat anchetatorilor nimic despre Florence Aubenas, jurnalista franceza de la cotidianul Liberation, detinuta - asa au sustinut cei trei jurnalisti romani - impreuna cu ei. Miscoci s-a limitat sa reafirme insa ca aceasta a stat in aceeasi locatie.

Operatorul postului de televiziune Prima TV a declarat ca a fost citat miercuri pentru a veni la o noua intalnire cu procurorii.

INDECIS. Intrebat ce le-ar spune celor ce vor fi gasiti vinovati si condamnati definitiv pentru rapirea sa, Miscoci a explicat ca nu a luat inca o decizie in acest sens. La scurt timp dupa eliberarea jurnalistilor romani, Ministerul Public sustinea ca, din audierea preliminara a suspectilor retinuti la Bagdad, a rezultat ca intreaga operatiune de rapire a jurnalistilor a fost initiata, infiintata si coordonata de catre Omar Hayssam si Mohamad Munaf. Marie-Jeanne Ion si Ovidiu Ohanesian au fost si ei in urma cu cateva saptamani audiati de procurori in dosarul rapirii.

×
Subiecte în articol: observator