x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SRI transmite că nu are nicio legătură cu numirile la CCR

SRI transmite că nu are nicio legătură cu numirile la CCR

03 Mai 2022   •   22:00
SRI transmite că nu are nicio legătură cu numirile la CCR

Serviciul Român de Informații (SRI) a transmis, marți, că nu are nicio legătură cu numirile la Curtea Constituțională a României. Comunicatul de presă vine în contextul declarațiilor din Parlament, care invocau ingerințe ale Serviciului.

„SRI a luat act de declarațiile politice rostite azi (marți - n.r.) în Parlamentul României în care a fost invocat Serviciul în contextul numirilor de la Curtea Constituțională a României. Numirile în funcțiile de judecători în această instanță sunt apanajul exclusiv al partidelor politice, în conformitate cu un set de criterii care nu au legătură cu rolul instituțional al SRI. Invocarea instituției noastre în acest context este gratuită, nu are legătură cu realitatea, cu normele unui stat de drept ori cu misiunea Serviciului”, se arată în comunicatul transmis de SRI.

SRI precizează că a constatat „fără surprindere și fără caracter de noutate”, atacuri sistematice la adresa Serviciului și a conducerii acestuia și „încercări de atragere în disputa politică actuală”.

„Serviciul nu este la prima astfel de campanie și își menține determinarea în apărarea cetățenilor și a valorilor constituționale. Aceste declarații politice nu au legătură cu valorile constituționale apărate și promovate de SRI”, se mai arată în comunicat.

Prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, îl va înlocui pe Valer Dorneanu în funcția de judecător CCR, a decis, marți, Camera Deputaților. Bogdan Licu a obținut 208 voturi „pentru” și 93 „împotrivă”. Tot marți, Senatul a votat ca Iulia Scântei să fie noul judecător CCR din partea acestei camere a Legislativului. Cea de-a treia nominalizare va fi făcută de președintele Klaus Iohannis.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Serviciul Roman de Informatii