x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea victimelor de la Crevedia: 3 pacienți din străinătate sunt intubați și ventilați mecanic

Starea victimelor de la Crevedia: 3 pacienți din străinătate sunt intubați și ventilați mecanic

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2023   •   16:15
Starea victimelor de la Crevedia: 3 pacienți din străinătate sunt intubați și ventilați mecanic
Sursa foto: Antena 3 CNN

Trei pacienți arși de exploziile de la Crevedia care se află la spitale din străinătate sunt intubați și ventilați mecanic, anunță Ministerul Sănătății.

Totodată, 10 pacienți internați se află în stare medie sau ușoară, 6 sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 2 la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni" și 2 la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

12 răniţi au fost transferaţi în străinătate.

Un pacient transferat la Bruxelles are arsuri pe circa 15% din suprafața corpului, respiră spontan, stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă. Cel de-al doilea pacient de la Bruxelles are arsuri pe 20% din suprafața corporală, respiră spontan, stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă.

Unul pacient transferat la Milano are suprafaţă corporală arsă pe 90%, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic și necesită suport vasopresor. Starea sa este critică. A fost transferat ulterior într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor.
Al doilea pacient de la Milano are arsuri pe 45% din suprafața corpului, respiră spontan, este stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă.
Cei doi pacienţi transferați la Berlin, Germania, respiră spontan, sunt stabili hemodinamic, au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală. Cei doi pacienţi de la Lubeck, Germania, sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic. Prezintă arsuri pe 40% şi 30% din suprafaţa corpului.
Un pacient de la Graz, în Austria, respiră spontan, are arsuri pe 10% din suprafața corpului dar prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora. Este stabil hemodinamic.
Pacientul de la Viena, în Austria, cu o suprafaţă corporală arsă mai mare de 25%, respiră spontan, este stabil hemodinamic.
Pacientul de la Bergen, în Norvegia, respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar starea sa de sănătate s-a ameliorat.

Au fost externaţi 32 de pacienţi, 31 din spitale din ţară şi 1din Graz, Austria. 5 bolnavi au murit.


 

×
Subiecte în articol: crevedia gpl explozii victime pacienti arsi