x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 29 februarie 2008

Starea vremii 29 februarie 2008

29 Feb 2008   •   00:00

În Muntenia, inclusiv în zona Capitalei şi ieri mercurul termometrelor a depăşit uşor valoarea de 20 de grade. Şi regimul termic se va menţine ridicat şi în continuare, chiar dacă vin ploi, ce-şi vor face simţită prezenţa mai ales în nopţile de vineri spre sâm­bătă şi de sâmbătă spre duminică

În Muntenia, inclusiv în zona Capitalei şi ieri mercurul termometrelor a depăşit uşor valoarea de 20 de grade. Şi regimul termic se va menţine ridicat şi în continuare, chiar dacă vin ploi, ce-şi vor face simţită prezenţa mai ales în nopţile de vineri spre sâm­bătă şi de sâmbătă spre duminică, timp în care, îndeosebi în Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Orientali, cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp. În aceste condiţii, cu siguranţă, stratul de zăpadă se va diminua foarte mult, iar ninsorile, care vor mai fi în cursul zilei de duminică, vor fi slabe cantitativ şi însoţite de vânt puternic. Dar vântul va avea intensificări, la sfârşitul de săptămână, în toate zonele ţării. (meteorolog Romica Jurca)

 

 

 

Bucuresti - max. 15°C  - min. 4°C       

 

 

 

Azi (vineri):

Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab.

Mâine (sâmbătă):

Cerul va fi temporar noros, iar seara şi noaptea va ploua. Maxima: 18°C, iar minima: 7°C.

Poimâine (duminică):

Vremea se va răci. Cerul va fi temporar noros, iar la începutul intervalului va ploua. Vântul

va avea intensificări ziua.

Maxima: 12°C, iar minima: 2°C.

 

 

 

Drumetii

 

 

 

Zărneşti – Diana – Zărneşti

Caracteristica: traseu uşor vara; nerecomandabil iarna

Reprezintă circuitul mijlociu al Pietrei Craiului Mari, parcurgând la început traseul spre Curmătura până la Valea Crăpăturii; din acest loc, valea este traversată şi se urcă pe sub pantele nordice ale Turnului. Se trece peste Şaua Chiliilor, apoi peste Valea Padina Închisă, până la Refugiul Diana. Începe urcuşul pe deasupra Padinei închise, pe lângă Izvorul de la Găvan. Urcarea încetează pe creasta nordică, în Şaua Padinei Închise (1.950 m). Din acest punct începe coborârea pe versantul de răsărit până la Cabana Curmă­tu­ra, iar de aici, în continuare traseul spre Curmătura rămâne în stânga, pe la Izvoarele Văii Cur­măturii şi prin defileul Prăpăstiilor, până la Fântâna lui Botorog, de unde se pleacă spre Zărneşi.

 

 

 

La munte

 

 

Azi (vineri):

Cerul se va înnora treptat, iar spre seară şi noaptea va ploua în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Mâine (sâmbătă):

Înnorările vor fi accentuate şi pe arii extinse vor cădea precipitaţii după-amiaza şi seara. Vor fi ploi, care se vor transforma în lapoviţă şi în ninsoare, iar la altitudini de peste 1.800 m vor predomina ninsorile.

Poimâine (duminică):

Vremea se va răci. Cerul va fi noros şi pe arii relativ extinse ziua vor predomina ninsorile.

×
Subiecte în articol: observator