x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 3 decembrie 2007

Starea vremii 3 decembrie 2007

de Anca Ardeleanu    |    03 Dec 2007   •   00:00
Starea vremii 3 decembrie 2007

In următoarele trei zile, un sistem frontal va traversa rapid teritoriul ţării noastre de la vest la est, pe o circulaţie dominant vestică.

In următoarele trei zile, un sistem frontal va traversa rapid teritoriul ţării noastre de la vest la est, pe o circulaţie dominant vestică. Astăzi, in condiţiile unui cer noros, in regiunile vestice vor fi ploi şi intensificări ale văntului, iar la munte, unde se aşteaptă precipitaţii mixte, sunt posibile cantităţi de apă mai insemnate. Măine sistemul noros va determina ploi in regiunile estice şi sud-estice, iar miercuri aria ploilor se va restrănge la sud-estul extrem al ţării.

In spatele sistemului noros, masa de aer care se instalează este mai rece, şi ca urmare regimul termic va fi in scădere de la valori mai ridicate decăt valorile obişnuite la această dată spre valorile climatice. (meteorolog Doina Marasoiu)

BUCUREŞTI - max. 12°C - min. 2°C

Azi (luni):

Cerul va fi variabil, cu innorări seara şi noaptea, iar spre sfărşitul intervalului vor fi condiţii de ploaie slabă.

Măine (marţi):

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Maxima: 8°C, iar minima: 0°C.

Poimăine (miercuri):

Cerul va fi mai mult noros ziua, cănd vor fi condiţii de precipitaţii mixte, apoi va deveni variabil. Maxima: 7°C, iar minima: - 3°C.

Drumeţii

Pietroasa - Săritoarea Bohodei

Durata: 4 h

Lungime: 13 km

Observaţii: Drum uşor, practicabil tot timpul anului.

Se pleacă din centrul comunei Pietroasa pe drumul forestier ce urmează in amonte Crişul Pietros. In faţa unei cariere mari, unde se află confluenţa dintre Aleu şi Crişul Pietros, traseul nostru se angajează pe malul Aleului. In Poiana Aleului trece pe lăngă cantonul silvic, trece podul şi continuă drumul pe malul drept. Imediat mai sus, cănd drumul face o curbă la dreapta, il părăsim, pentru a urma valea Aleului. Trecem peste o culme, coborăm uşor şi dintr-o dată ne apare in faţă imensa cascadă Săritoarea Bohodei. Inălţimea cascadei este de 80 de metri. Pe o potecă nemarcată se poate ajunge şi in Şaua Bohodei.

La munte

Azi (luni):

Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii mixte. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 20 l/mp in Occidentali şi in masivele vestice ale Meridionalilor.

Măine (marţi):

Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare.

Poimăine (miercuri):

Cerul va fi mai mult noros. Vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, pe arii extinse in Orientali şi local in rest.

In tara

Oraşe Temperatura

importante maximă

Bacău 6°C

Baia Mare 8°C

Braşov 8°C

Buzău 10°C

Cluj-Napoca 7°C

Constanţa 13°C

Craiova 9°C

Deva 9°C

Galaţi 10°C

Iaşi 7°C

Miercurea-Ciuc 5°C

Oradea 9°C

Piteşti 10°C

Sibiu 9°C

Suceava 8°C

Tărgu-Mureş 8°C

Timişoara 11°C

×
Subiecte în articol: observator noros