x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

29 Dec 2008   •   00:00
Ştiri

ACCIDENTE PREDEAL: Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal s-a desfăşurat ieri pe un singur fir dinspre Braşov spre Predeal din cauza unui accident de circulaţie.



O maşină de teren în care se aflau şase tineri a căzut de pe pasarela ce traversează calea ferată, aflată la un kilometru de gara Predeal. În urma impactului, două tinere şi-au pierdut viaţa, iar alte patru persoane au fost rănite. Patru trenuri de persoane din care trei pe curse interne şi unul internaţional din direcţia Budapesta au staţionat mai bine de trei ore între Braşov şi Predeal. Şoferul autoturismului, care a fugit de la locul accidentului, a fost prins de poliţişti câteva ore mai târziu.

ARGEŞ

Trei accidente rutiere grave, în urma cărora o persoană a decedat, iar alte două au fost grav rănite s-au produs în zilele de Crăciun pe drumurile din judeţul Argeş. O femeie de 31 de ani şi-a pierdut viaţa, la 25 decembrie, pe un drum judeţean din comuna Priboieni, după ce maşina pe care o conducea s-a izbit violent de un cap de pod. Un alt accident grav s-a produs pe DN 7, în comuna Călineşti. La 27 decembrie, o bucureşteancă a ajuns în stare gravă la spital, după ce autoturismul în care se afla ca pasageră a derapat şi s-a izbit violent de un cap de pod din beton.

CONSTANŢA
Patru persoane şi-au pierdut viaţa ieri noapte, iar un copil în vârstă de 12 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce autoturismul Matiz în care se aflau a fost lovit de un autocar, în localitatea constănţeană Agigea. în urma impactului deosebit de puternic şi-au pierdut viaţa femeia aflată la volan, soţul acesteia şi alte două persoane din autoturism, în timp ce fetiţa celor doi soţi a fost grav rănită. Conform poliţiştilor, femeia aflată la volanului autoturismului Matiz avea permis de conducere din acest an.

DECES SCRIITOR
Scriitorul de romane poliţiste Haralamb Zincă a decedat în ziua de Crăciun, la vârsta de 85 de ani. Nume ilustru al literaturii poliţiste, Haralamb Zincă este autor a peste 50 de cărţi. În 1971 era laureat cu Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, pentru cartea "Şi a fost ora H". Iar în 1976 obţinea Premiul Uniunii Scriitorilor. Haralamb Zincă este pseudonimul literar al lui Hary Isac Zilberman.

SUCEAVA
Un incendiu produs ieri, din cauze încă necunoscute, la o pensiune turistică din Suceviţa a produs pagube de aproximativ o jumătate de milion de lei. La sosirea gărzilor de intervenţie acoperişul şi mansarda cabanei ardeau, existând pericolul de propagare la fondul forestier aflat în imediata vecinătate. Au ars acoperişul şi mansarda pe o suprafaţă de circa 130 metri pătraţi, planşeul pe o suprafaţă de circa 175 metri pătraţi, mobilierul şi bunurile din 10 încăperi şi centrala termică.

BILANŢ DROGURI
Poliţiştii de frontieră au descoperit, în anul 2008, aproximativ 394 kg de droguri, din care 98% a fost heroină, cantitatea fiind de circa patru ori mai mare faţă de anul trecut. Astfel, în primele 11 luni ale acestui an oamenii legii au confiscat cantitatea totală de 393,976 kg de droguri – 386,976 kg heroină, 6,434 kg haşiş, 134 g de cocaină şi 432 g de canabis.

×
Subiecte în articol: observator