x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Mar 2009   •   00:00

25 martie 2009



TRAFIC GREU
Zăpada de primăvară a îngreunat traficul rutier din Harghita şi Maramureş. Din această cauză, drumarii maramureşeni au restricţionat accesul camioanelor pe DN 18, în Pasul Gutâi. Situaţie similară se înregistrează şi în Harghita. În acest judeţ, sunt acoperite cu zăpadă DN 13 B Gheorgheni-Bucin-Praid, DN 13 A Miercurea Ciuc-Odorheiu Secuiesc-Calonda, DN 12 C Gheorgheni-Lacu Roşu, DN 15 Topliţa-Borsec şi DN 11 B Cozmeni-Târgu Secuiesc. Probleme sunt şi în Pasul Tihuţa, drumarii din Bistriţa-Năsăud fiind obligaţi să tripleze numărul de utilaje de deszăpezire.

DEZERTOR PRINS
Un bărbat care a dezertat în 2001 dintr-o UM din Bucureşti a fost prins ieri la Titu. Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, care este din localitatea Odobeşti, a fost depistat într-un microbuz care circula de la Târgovişte la Bucureşti, fiind imediat legitimat şi reţinut. Tânărul era urmărit general, pe numele acestuia existând o sentinţă a Tribunalului Militar Bucureşti, de condamnare la 5 ani şi 6 luni de închisoare, pentru dezertare.

ARAD
Doi inspectori ai CJ Arad şi şoferul acestora au reclamat Poliţiei că au fost sechestraţi în satul Neudorf. Angajaţii CJ se deplasaseră la un control la o balastieră, din Neudorf. Din spusele celor trei angajaţi, la sediul firmei din Neudorf au fost constatate nereguli şi s-a întocmit un proces-verbal pentru o amendă de 20.000 de lei. Nemulţumiţi de cuantumul amenzii, reprezentanţii firmei i-ar fi sechestrat apoi pe inspectori şi pe şofer, eliberându-i doar la sosirea poliţiştilor. (Andrei Ando)

STUDENT, GĂSIT MORT
Un student al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi a fost găsit mort, ieri dimineaţă, în camera sa de cămin. Colegii săi afirmă că în timpul nopţii tânărului i-a fost rău, după ce consumase băuturi alcoolice. Potrivit reprezentanţilor Ligii Studenţilor, tânărul, Cristi Dragomir, era student în anul al doilea la Facultatea de Drept a Universităţii gălăţene.

ŞOFER JEFUIT
Un tânăr dintr-o localitate dâmboviţeană care a jefuit un taximetrist târgoviştean incendiindu-i acestuia şi maşina este cercetat de poliţişti. Incidentul a avut loc în noaptea de luni spre marţi. Bărbatul care a lucrat până în urmă cu o săptămână ca taximetrist a fost reţinut de poliţişti la mai puţin de o oră de la incident. El riscă o pedeapsă cu închisoarea între 5 şi 20 de ani.

MARAMUREŞ
Poliţiştii de frontieră maramureşeni au tras şase focuri de armă pentru a prinde 12 migranţi afgani. De asemenea, au fost reţinuţi şi trei români care-i ajutau pe migrantţi să ajungă în Italia. Cei 12 au fost depistaţi în Sighetu Marmaţiei, după ce au trecut Tisa cu o barcă. Pentru că nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii au tras şase focuri de avertisment. Oamenii legii au mai descoperit un TIR încărcat cu buşteni unde era amenajat un spaţiu special pentru transportul migranţilor.

HARGHITA/ MARAMUREŞ - TRAFIC DIFICIL CAUZAT DE ZĂPADĂ

Circulaţia se desfăşoară cu dificultate marţi dimineaţă pe mai multe drumuri naţionale din zona înaltă a judeţului Harghita, în special în pasuri şi trecători, din cauza ninsorilor. Se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, pe DN 13B Gheorgheni  Bucin  Praid, pe DN 13A Miercurea Ciuc  Odorheiu Secuiesc  Calonda, pe DN 12C Gheorgheni  Lacu Roşu, pe DN 15 Topliţa  Borsec şi pe DN 11B Cozmeni  Târgu Secuiesc. Potrivit meteorologilor, ninsorile vor continua să cadă în Harghita până sâmbătă. Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi în judeţul Maramureş. Din cauza zăpezii, drumarii au restricţionat accesul camioanelor pe DN 18, în Pasul Gutâi. Potrivit drumarilor maramureşeni, restricţia va fi menţinută cât va fi nevoie, iar în prezent se acţionează pentru curăţarea carosabilului şi lărgirea drumului îngustat de zăpada împinsă pe margine.

DEZERTOR PRINS LA TITU
Un bărbat care era urmărit general după ce în anul 2001 a dezertat dintr-o unitate militară din Bucureşti a fost prins marţi de poliţiştii din Titu. Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, care este din localitatea Odobeşti, a fost depistat într-un microbuz care circula de la Târgovişte la Bucureşti, fiind imediat legitimat şi reţinut. "Tânărul era urmărit general, pe numele acestuia existând o sentinţă a Tribunalului Militar Bucureşti, de condamnare la cinci ani şi jumătate de închisoare, pentru dezertare. În anul 2001, fiind înrolat la o unitate militară din Bucureşti, acesta a dezertat. De atunci şi până în prezent, tânărul a săvârşit mai multe fapte, în special de furt, în judeţele Dâmboviţa, Vâlcea şi chiar în Bucureşti", a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Dâmboviţa.

ARAD / ANGAJAŢI AI CJ, SECHESTRAŢI
Doi inspectori ai Consiliului Judeţean (CJ) Arad şi şoferul acestora au reclamat Poliţiei că au fost sechestraţi luni după-amiază la o firmă care exploatează o balastieră, în satul Neudorf, unde merseseră pentru un control. Purtătorul de cuvânt al CJ Arad, Ramona Creţu, a precizat că, din spusele celor trei angajaţi, la sediul firmei din Neudorf au fost constatate nereguli şi s-a întocmit un proces-verbal pentru o amendă de 20.000 de lei. "Inspectorii noştri afirmă că reprezentanţii firmei au încercat să negocieze reducerea cuantumului amenzii la suma de 5.000 de lei, iar pentru că nu au reuşit să obţină acest lucru au rupt procesul-verbal de constatare. Reprezentanţii firmei i-ar fi sechestrat apoi pe inspectori şi pe şofer, eliberându-i doar la sosirea poliţiştilor chemaţi de colegii noştri", a spus Creţu.

TÂRGOVIŞTE / TAXIMETRIST JEFUIT
Un tânăr de 22 de ani este cercetat de poliţişti după ce în noaptea de luni spre marţi l-a ameninţat cu un pistol de jucărie pe un taximetrist, i-a luat banii şi maşina, apoi i-a incendiat autoturismul. "Am crezut iniţial că este om de încredere. L-am dus până la Cobia, iar când am ajuns aici mi-a spus să cobor, că dacă nu mă împuşcă. M-am speriat foarte tare, mai ales că pistolul semăna foarte tare cu unul adevărat", a declarat taximetristul Mihail Nicolescu. Tânărul a fost găsit de poliţişti la mai puţin de o oră de la incident. El este acuzat de tâlhărie şi distrugere, riscând o pedeapsă cu închisoarea între 5 şi 20 de ani.


×
Subiecte în articol: observator bucuresti