x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Aug 2009   •   00:00
DOCTORATE NOI
Doctoratele vor fi organizate numai de universităţile care vor primi aprobare de la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), conform proiectului Codului educaţiei. "CNATDCU va face o verificare a universităţilor de stat şi private şi va decide care sunt instituţiile care pot organiza doctorate din anul universitar viitor. Am decis ca pentru eliminarea plagiatului să pasăm responsabilitatea pentru originalitatea lucrării coordonatorilor de doctorat", a precizat liderul Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr. (Eugenia Mihalcea)

CONCEDIERI
Liga Sindicatelor din Învăţământ Botoşani a atacat, la instanţa de contencios-administrativ, decizia Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) de a reduce numărul profesorilor. Preşedintele Ligii, Liviu Axinte, a declarat că hotărârea conducerii inspectoratului încalcă legislaţia în vigoare, privind normarea personalului din învăţământ, a personalului auxiliar şi nedidactic. Axinte a solicitat instanţei anularea deciziei IŞJ care prevede concedierea a 366 de persoane, măsură luată în urma unui ordin al ministrului Educaţiei. (Agerpres)

2 MILIOANE DE ERASMUS
Numărul studenţilor, beneficiari de stagii în străinătate prin programul comunitar Erasmus, a crescut cu 5,2% în anul universitar 2007-2008, faţă de anul 2006-2007, conform unui comunicat al Comisiei Europene. În aceste condiţii, la mijlocul acestui an, studenţii Erasmus ar putea ajunge la peste două mi­lioane. Nivelul bursei lunare acordate tinerilor a crescut, de asemenea, în medie, la peste 250 de euro pe lună, datorită unei majorări importante a bugetului Erasmus destinat acţiunilor din sfera mobilităţii, la 372 milioane de euro în 2007.

PROCES AMÂNAT
Procesul deschis de Universitatea "Spiru Haret" ţmpotriva Guvernului, pentru suspendarea hotărârii guvernamentale care nu îi permite acesteia să organizeze admitere în această vară, s-a amânat până la 11 august. Executivul a susţinut ieri în instanţă că Aurelian Bondrea nu are calitatea de rector şi nu poate reprezenta Universitatea "Spiru Haret". Reprezentanţii Guvernului susţin că acţiunea nu ar fi valabilă, deoarece a fost semnată în numele Universităţii de Bondrea, ca şi mandatele avocaţilor. Ministerul Educaţiei a fost de acord cu susţinerile Executivului.

×
Subiecte în articol: scoala