x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

04 Iul 2005   •   00:00

Aderare - Mai mult 2008 decat 2007


Datele de care dispune pana acum Comisia Europeana in vederea raportului de monitorizare din toamna sugereaza ca aderarea Romaniei si a Bulgariei ar trebui amanata cu un an. Potrivit unui important oficial european, cele doua tari au nevoie de mai mult timp pentru a pune in practica reformele. Cu toate acestea, la Bruxelles inca nu s-a luat o decizie. Chiar daca suspansul va mai dura cateva luni, romanii se arata destul de impacati cu aderarea in 2008. Potrivit unui sondaj INSOMAR, peste 50% dintre cei chestionati considera amanarea drept un eveniment probabil si foarte probabil, care nu are darul sa-i ingrijoreze. (Irina Cristea)

Profesorul anului - 10.000 $ pentru Sandu Golcea


Premiul de 10.000 de dolari acordat dascalului care a primit distinctia de "Profesorul anului" si care a invins alte cateva sute de colegi de breasla din tara a ajuns la Timisoara, in posesia fizicianului Sandu Golcea, de la Colegiul National C.D. Loga, transmite Rompres. Absolvent al Facultatii de Fizica Atomica din Bucuresti, Sandu Golcea si-a luat specializarea in Reactori si materiale nucleare, fiind repartizat din bancile studentiei direct la Institutul de Fizica Atomica Bucuresti, dar a preferat sa se transfere la Unitatea nucleara Electrometal din Timisoara, unde si-a luat si doctoratul.

Inmormantare - Gabi Dobre, pe ultimul drum


Trupul neinsufletit al jurnalistului Gabi Dobre (foto) a fost adus sambata de la Viena si depus la Catedrala "Sfantul Ioan Botezatorul" din centrul Ploiestiului. Sute si sute de ploiesteni, prieteni, cunoscuti sau oameni simpli care l-au vazut si admirat pe Gabi Dobre au venit la catedrala pentru a aprinde o lumanare si a aduce un ultim omagiu celui mai cunoscut jurnalist prahovean de dupa 1989. De asemenea, mai multi telespectatori din strainatate, aflati in prezent in tara, au tinut sa fie prezenti la slujba, a declarat pentru Mediafax Mihaela Craciun, realizator in redactia Emisiuni informative saptamanale din cadrul TVR si fosta colega a lui Gabi Dobre de la "Prima pagina", emisiune difuzata de TVRi. Slujba de inmormantare are loc astazi, de la ora 12:00, la Catedrala "Sfantul Ioan Botezatorul", iar inhumarea, la Cimitirul Bolovani din Ploiesti. (Nina Marcu)

Rapirea ziaristilor - Fara incredere in autoritati


Trei sferturi dintre cetateni cunosc pozitia oficiala a autoritatilor romane referitoare la rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, dar 57% dintre cei informati sunt de parere ca autoritatile nu au spus adevarul. Toate aceste informatii sunt relevate de un sondaj de opinie realizat de INSOMAR, in perioada 17-22 iunie, dat ieri publicitatii. Ca urmare a acestui sondaj, 28% dintre respondenti au incredere ca autoritatile au spus adevarul, in vreme ce 15% nu au putut aprecia. Studiul sociologic a fost realizat in cele 40 de judete si in municipiul Bucuresti si are o eroare maxim admisa de 2,4 procente. (Rompres)

Granita Moldova - Pericol de explozie de la propan


Un vagon dintr-o garnitura a unui tren ce transporta propan din Ucraina pentru Astra Ploiesti a pus pe jar reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Galati, dupa ce s-a constatat ca propanul din vagon scapa pe la partea superioara a supapei de siguranta. Fisura a fost observata de lucratorii vamali de la granita Romaniei cu Republica Moldova. La scurt timp, vagonul a fost izolat, iar dupa remedierea defectiunii s-a dat drumul garniturii spre destinatie. Comandantul Inspectoratului, colonelul Viorel Zaharia, a precizat ca, din cauza caldurii foarte mari, propanul din vagon s-a dilatat si, avand fisura, a inceput sa se imprastie in atmosfera. (Erik Hoosz)

×
Subiecte în articol: observator