x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studenţii, supăraţi pe Guvernul Cioloş

Studenţii, supăraţi pe Guvernul Cioloş

de Monica Cosac    |    20 Oct 2016   •   14:12
Studenţii, supăraţi pe Guvernul Cioloş
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) acuză Guvernul Cioloş că “nu a adoptat nicio măsură care să faciliteze incluziunea socială a studenţilor” şi că a ignorat toate propunerile federaţiei în acest sens. În lipsa unor “acţiuni concrete” din partea Executivului, studenţii ameninţă cu proteste.

Reprezentanţii studenţilor din România spun că “în continuare, sistemul de învăţământ superior românesc este unul deloc accesibil tinerilor proveniţi din categorii defavorizate”, iar Guvernul şi Ministerul Educaţiei “refuză să conştientizeze şi ignoră această situaţie”.

Deşi unul dintre obiectivele cuprinse Pachetul integrat pentru combaterea sărăciei, pe care Executivul şi-a propus să le îndeplinească până în 2020, este creşterea numărului de absolvenţi de educaţie terţiară (inclusiv de învăţământ superior), “nu există nicio măsură care să faciliteze accesul tinerilor proveniţi din categorii defavorizate în ciclurile de învăţământul superior”, afirmă studenţii.

ANOSR se declară dezamăgită că “studenţii nu au reprezentat o prioritate pentru acest Guvern” şi solicită începerea de urgenţă a demersurilor şi adoptarea, până la finalul mandatului, a următoarelor măsuri: includerea în Pachetul integrat pentru combaterea sărăciei a unor măsuri care să faciliteze integrarea tinerilor proveniţi din medii defavorizate în ciclurile de învăţământ superior, revizuirea şi actualizarea Hotărârii de Guvern privind stabilirea criteriilor generale de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin material pentru studenţi (nemodificată din anul 1998).

În cazul în care, în perioada imediat următoare, Executivul nu va demara acţiuni concrete pentru a pune în practică solicitările studenţilor, aceştia sunt pregătiţi să recurgă şi la forme de protest.

×