x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SUA obligă Google să stimuleze concurența în domeniul căutărilor online

SUA obligă Google să stimuleze concurența în domeniul căutărilor online

de Redacția Jurnalul    |    08 Oct 2024   •   22:45
SUA obligă Google să stimuleze concurența în domeniul căutărilor online

Acțiunile pe care Google ar putea fi obligat să le ia pentru a restabili concurența în căutările online, inclusiv posibila divizare a companiei, vor fi detaliate marți de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite, scrie Reuters.

Totul vine după ce o instanță federală a stabilit în august că Google deține monopol ilegal în domeniul căutărilor online.

Rivalitatea cu alte companii a crescut, iar cei mai mici concurenți cer instanței să oblige Google să dezvăluie browserul Chrome sau cel puțin să interzică plățile de miliarde de dolari pentru a-și menține motorul de căutare ca opțiune implicită pe dispozitive precum iPhone-ul de la Apple.

Sentința judecătorului U.S. District Judge Amit Mehta a reprezentat un pas important pentru aplicarea legislației antimonopol în cazul marilor companii de tehnologie, care se află sub investigație de mai bine de patru ani.

Google a declarat că intenționează să facă apel la decizie și susține că succesul său se datorează calității serviciilor oferite, existând o competiție considerabilă din partea altor platforme, precum Amazon.

Companii concurente, precum Yelp, cer divizarea anumitor servicii ale Google și interzicerea preferinței paginilor de afaceri locale ale companiei în rezultatele căutărilor. De asemenea, DuckDuckGo a cerut instanței să impună Google să licențieze rezultatele motorului de căutare competitorilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sua google cautare online