x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Subvenţiile la căldură se dau şi în iarna asta

Subvenţiile la căldură se dau şi în iarna asta

20 Aug 2010   •   00:00

Subvenţiile pentru termoficare vor fi acordate mai departe şi în acest an, iar din luna aprilie a anului viitor se va aplica o nouă strategie, prin care plăţile să se facă numai către cei care au nevoie socială şi nu ca până acum, nediferenţiat.

"Subvenţiile pentru termoficare vor merge mai departe. Anul acesta, la fel ca anul anterior, va fi, pe de-o parte, o subvenţie pe care o primesc primăriile la combustibil, până la 45%, şi, de asemenea, populaţia primeşte subvenţia pentru căldură în funcţie de venituri. Cele două forme de subvenţie merg. Ceea ce am cerut Guvernului şi colegilor mei care se ocupă de echipa interministerială este să pregătească strategia astfel încât subvenţia pe viitor să fie acordată numai celor care au nevoie socială de a fi susţinuţi de la stat şi să nu mai fie plătită nediferenţiat, aşa cum s-a practicat în ultimii zece ani (...)", a declarat ieri primul-ministru, Emil Boc.

Premierul a cerut recent mai multor miniştri ca până ieri, 19 august, să îi prezinte un raport privind variantele de subvenţii la energia termică furnizată în sistem centralizat populaţiei.
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat în luna mai, după finalizarea negocierilor cu FMI, că subvenţiile la încălzire se vor diminua masiv. Prevederea a fost inclusă în scrisoarea cu FMI.

×
Subiecte în articol: observator