x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Surpriză medievală, în urma unui control al Poliției la un târg de filatelie și numismatică din Cluj

Surpriză medievală, în urma unui control al Poliției la un târg de filatelie și numismatică din Cluj

31 Mai 2014   •   17:46
Surpriză medievală, în urma unui control al Poliției la un târg de filatelie și numismatică din Cluj

26 de monede susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional, fără documente justificative referitoare la provenienţă, au fost ridicate în urma unui control la un târg de filatelie şi numismatică din Cluj-Napoca.

La data de 31 mai a.c., în urma verificărilor efectuate de poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj şi specialişti ai Direcţiei Judeţene pentru Cultură Cluj la un târg de filatelie şi numismatică din localitate, au fost depistate mai multe bunuri susceptibile a face parte din patrimoniul patrimoniului cultural naţional.

Astfel, s-a dispus confiscarea a 26 de monede, majoritatea din argint, printre acestea fiind depistate şi monede medievale, bunuri culturale mobile susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional, pentru care comercianţii nu au putut prezenta documente justificative referitoare la provenienţă.

Monedele au fost ridicate şi predate specialiştilor din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Cluj, ulterior fiind depozitate la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca pentru a fi expertizate conform prevederilor legale în materie.

×