x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ţiganii români atacaţi în Belfast se întorc astăzi în ţară

Ţiganii români atacaţi în Belfast se întorc astăzi în ţară

26 Iun 2009   •   00:00
Ţiganii români atacaţi în Belfast se întorc astăzi în ţară

Peste 70 de ţigani români care şi-au părăsit locuinţele din Belfast, ca urmare a atacurilor rasiste, ar urma să se întoarcă în România în cursul acestei zile.



Aproximativ 25 de persoane, majoritatea femei şi copii, au părăsit deja Irlanda de Nord, în pofida încercărilor de a le convinge să rămână, relatează BBC News Online, citat de Mediafax.

Costurile călătoriei pentru cele 70 de persoane vor fi suportate din fondurile de urgenţă puse la dispoziţie de Autoritatea pentru Locuinţe.

La începutul acestei săptămâni, poliţia a anunţat că nu avea suficiente informaţii despre problemele familiilor care au plecat.

Reprezentanţii poliţiei resping ideea că în spatele atacurilor rasiste de săptămâna trecută, condamnate de toate partidele politice, s-ar afla o grupare paramilitară.

"Probabil că nu am avut suficiente informaţii despre comunitatea românească (...). Nu am avut, probabil, abilitatea să ne apropiem de ei şi să înţelegem ce se întâmplă în vieţile lor şi care sunt temerile şi îngrijorările lor, poate că am reuşit să facem acest lucru cam târziu", declara, miercuri, Alistair Finlay, un reprezentant al poliţiei.

Barbara Muldoon din partea Reţelei Anti-Rasism a acuzat poliţia că a reacţionat cu întârziere. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator