x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timişorenii au dat startul la pedalat

Timişorenii au dat startul la pedalat

de Monica Cosac    |    10 Apr 2017   •   12:30
Timişorenii au dat startul la pedalat
Sursa foto: pressalert.ro

Peste o mie de timişoreni de toate vârstele au participat,  ieri, la o plimbare pe două roţi pe străzile oraşului, în cadrul acţiunii „Pedalarea de Primăvară”, care a ajuns în acest an la ediţia cu numărul opt.

 

Copii şi adulţi, timişorenii pasionaţi de mersul pe două roţi şi-au dat întâlnire, ieri dimineaţă, în parcarea Timco din oraş, pentru a participa la o tură de nouă kilometri pe bicicletă cu scopul promovării unui stil de viață mai sănătos şi pentru egalitate în trafic. Participanţii au primit baloane şi numere verzi de bicicletă, iar cei mai norocoşi dintre ei s-au ales cu abonamente gratuite la sala de sport.

 „Pedalarea de Primăvară” face parte din campania „Verde pentru Biciclete”, prima iniţiativă din Timişoara care încurajează adoptarea mersului pe bicicleta ca şi alternativă ecologică pentru deplasarea prin oraş. Scopul campaniei este de a atrage atenţia asupra importanţei şi beneficiilor mersului pe bicicletă şi de a atrage sprijinul autorităţilor locale pentru construirea mai multor piste pentru biciclete.

 

Peste 16.000 de biciclişti cu număr „Verde pentru Biciclete” circulă în prezent pe străzile din Timişoara

 

 

×