x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Titus Corlăţean, audiat patru ore la DNA: Câtă vreme este în curs o anchetă, nu voi comenta

Titus Corlăţean, audiat patru ore la DNA: Câtă vreme este în curs o anchetă, nu voi comenta

05 Oct 2015   •   21:57
Titus Corlăţean, audiat patru ore la DNA: Câtă vreme este în curs o anchetă, nu voi comenta

Fostul ministru de Externe Titus Corlăţean a fost audiat, luni, timp de patru ore, la Direcţia Naţională Anticorupţie, el fiind citat de procurori în calitate de martor, într-un dosar privind modul de desfăşurare a votului din diaspora la alegerile prezidenţiale.

La ieşirea din sediul DNA, Titus Corlăţean a spus că a dat o declaraţie în faţa procurorilor, însă a evitat să dea detalii despre audiere.

"Ceea ce am avut ca şi conduită, aproape un an de zile, necomentând public şi respectând regulile şi procedurile, câtă vreme este în curs o anchetă 'in rem', voi face şi de acum înainte până la soluţia procurorilor. Daţi-mi voie să respect această regulă", a răspuns Corlăţean la întrebările insistente ale jurnaliştilor.

Iniţial, la sfârşitul lunii noiembrie 2014, Parchetul General a început urmărirea penală în acest dosar, ca urmare a conexării a şase dosare penale, după ce procurorii au primit mai multe plângeri privind modul de desfăşurare a votului din diaspora la alegerile prezidenţiale.

Faptele sesizate se referă la infracţiuni precum abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

De asemenea, sesizările erau îndreptate împotriva miniştrilor care, în opinia petiţionarilor, au avut atribuţii în organizarea alegerilor.

Ulterior, dosarul a fost preluat de DNA, după ce procurorii au constatat că sunt susceptibile şi săvârşirea unor fapte de corupţie.

După primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, Titus Corlăţean a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, ca urmare a problemelor apărute la votul din unele secţii organizate în străinătate.

Sursa: Agerpres

×