x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Topul celor mai scumpe oraşe pentru străini. Pe ce poziţie se află Bucureştiul

Topul celor mai scumpe oraşe pentru străini. Pe ce poziţie se află Bucureştiul

23 Iun 2021   •   08:40
Topul celor mai scumpe oraşe pentru străini. Pe ce poziţie se află Bucureştiul

Capitala Turkmenistanului a fost numită cel mai scump oraş din lume pentru lucrătorii străini. Ashgabat, un oraş cu aproximativ un milion de oameni, s-a clasat în fruntea topului realizat de firma de consultanţă Mercer. Bucureştiul a urcat 14 poziţii, fiind situat pe locul 160 în topul din 2021.

Raportul anual clasifică 209 de oraşe pe baza costurilor cheltuielilor precum locuinţa, transportul şi alimentaţia. Mercer a evaluat peste 200 de bunuri şi servicii pentru raport, care este conceput pentru a ajuta companiile şi guvernele din întreaga lume să determine cât ar trebui să plătească angajaţilor expatriaţi.

Majoritatea oraşelor din top sunt centre de afaceri în care creşterea economică a dus la o creştere a preţului locuinţelor şi a altor costuri de trai.

Însă Ashgabat, capitala Turkmenistanului, se plasează în vârful clasamentului mai degrabă în urma problemelor economice. Capitala Turkmenistanului a fost numită cel mai scump oraş din lume pentru lucrătorii străini.

Unde s-au clasat alte oraşe în sondaj?

Capitala Libanului, Beirut, a ajuns de pe locul 45 în 2020 pe locul 3 în sondajul din 2021.

„Pandemia Covid-19 şi explozia din Portul Beirut în 2020 au amplificat probelemele economice, provocând o inflaţie record", se precizează în raportul Mercer.

Trei oraşe elveţiene s-au plasat în primele 10, inclusiv Zurich, care a coborât pe locul cinci.

Dintre cele mai scumpe oraşe chineze incluse, Shanghai a urcat pe locul şase, în timp ce capitala, Beijing, a urcat pe nouă.

În Marea Britanie, Londra s-a clasat pe locul 18.

În partea de jos a listei, Bishkek, capitala Kârgâzstanului, a fost clasată drept cel mai puţin costisitor oraş pentru angajaţii străini în urma sondajului.

Pe locul doi se află Hong Kong, urmat de Beirut în Liban şi Tokyo în Japonia.

Bucureştiul a urcat 14 poziţii fiind situat pe locul 160 în topul din 2021.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: topul oraselor