x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tot mai multe centre universitare intră în grevă

Tot mai multe centre universitare intră în grevă

08 Mai 2015   •   17:24
Tot mai multe centre universitare intră în grevă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

 Studenţii de la Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) anunţă că "au ocupat" amfiteatrele din opt centre universitare, revendicarea principală fiind reacordarea dreptului studenţilor de a participa într-un procent de 25% din totalitatea electoratului în alegerea rectorilor, drept pe care studenţii l-au pierdut în anul 2011, când a intrat în vigoare Legea Educaţiei Naţionale. 

Potrivit unui comunicat de presă al ANOSR, la acest moment, opt centre universitare s-au alăturat acţiunilor de "occupy" în oraşele Timişoara, Galaţi, Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Reşiţa, Oradea şi Suceava. 

"Având în vedere că anul universitar 2015-2016 este anul în care se desfăşoară alegerile pentru rectori, iar procesul de alegeri va debuta foarte curând, singura soluţie de a modifica legislaţia în timp util este aceea de a emite o ordonanţă de urgenţă care să modifice legea şi care să redea acest procent studenţilor sau aprobarea unui proiect de lege în Parlament în procedură de urgenţă", susţine ANOSR într-un comunicat remis presei. 

Preşedintele ANOSR, Cristi Popescu, a afirmat, prin intermediul comunicatului de presă, că părerile studenţilor nu mai sunt ascultate. 

"A trecut mult prea mult timp în care părerile studenţilor nu mai sunt ascultate, până şi la întâlnirile cu ministerul ni se promit acelaşi lucruri de ani de zile, însă fără un rezultat palpabil. Dezastrul din mediul universitar cauzat în principal de slaba finanţare a educaţiei şi faptul că în continuare studenţii nu au un cuvânt de spus în ceea ce priveşte cine va conduce universitatea timp de 4 ani de zile ne îndeamnă să recurgem la presiuni din ce în ce mai mari pentru ca vocea noastră să conteze realmente. La acest moment suntem opt centre care protestează, vom fi şi mai mulţi şi vom recurge la acţiuni şi mai drastice dacă va fi nevoie", a afirmat liderul ANOSR, conform comunicatului de presă.

×