x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic aglomerat pe DN1 Brașov - București; Iată care sunt rutele alternative

Trafic aglomerat pe DN1 Brașov - București; Iată care sunt rutele alternative

03 Ian 2016   •   11:19
Trafic aglomerat pe DN1 Brașov - București; Iată care sunt rutele alternative

Traficul rutier este în creştere duminică dimineaţă pe DN1 Braşov - Bucureşti, dar nu sunt semnalate probleme legate de fluenţa acestuia, însă în orele următoare este posibil ca viteza medie de deplasare să scadă, anunţă Centrul Infotrafic al IGPR.

"În ultimii ani, pe segmentul Predeal - Comarnic, pe sensul de mers către Bucureşti, cel mai greu s-a circulat în ziua de 2 ianuarie, când se termină majoritatea sejururilor de Revelion. Spre deosebire de alţi ani, în zilele de 1 şi 2 ianuarie 2016 a fost aglomeraţie şi pe sensul de mers către Braşov, numeroşi turişti mergând în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, din zona Rucăr-Bran şi în Poiana Braşov după trecerea dintre ani. Aşadar, dacă se vor forma coloane de autovehicule pe DN1, în judeţele Braşov şi Prahova, le recomandăm automobiliştilor care pornesc din Braşov să folosească ruta alternativă DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti", menţionează sursa citată.

Poliţiştii rutieri estimează că este posibil să se îngreuneze circulaţia şi pe DN73A Râşnov - Predeal, la intersecţia cu DN1, aşa că recomandă o altă rută spre Bucureşti, din zona Bran-Moieciu circulând pe DN73 Braşov -Valea Mare-Pravăţ, DN72A Valea Mare-Pravăţ -Târgovişte, DN71 Târgovişte - Bâldana, DN7 Bâldana - Bucureşti.

"Chiar dacă această rută trece prin multe localităţi în care limită maximă de viteză este de 50 km/ h, se merge constant, fără a staţiona în coloană, aşa cum se întâmplă pe DN1 Predeal - Comarnic. Recomandăm folosirea acestei rute până în jurul orei 14,00. Aceasta deoarece, începând de duminică, de la ora 14,00, până luni, la ora 12,00, pentru sudul şi sud-vestul ţării va intra în vigoare o atenţionare cu cod galben, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la ninsoare, vânt puternic, temperaturi scăzute şi viscol (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92). Aşadar, le recomandăm conducătorilor auto să pornească la drum din timp. De asemenea, le reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheată sau polei", mai arată Centrul Infotrafic.

Cele mai aglomerate drumuri care trec prin zona vizată de atenţionare sunt DN65 Craiova - Piteşti, DN7 Sibiu - Râmnicu Vâlcea - Piteşti, autostrada A1 Piteşti - Bucureşti şi DN6 Alexandria - Bucureşti. Probleme vor fi şi pe DN67C Novaci - Rânca, drum de interes turistic, afectat frecvent de viscol.

Conform informaţiilor primite de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Galaţi, pe secţia de cale ferată 702, între Buzău - Sud şi Cilibia, dar şi între Făurei şi C.A. Rosetti, pe firul 1, şina s-a fisurat din cauza gerului. Până la remedierea avariei, câteva trenuri vor înregistra întârzieri, anunţă Infotrafic.

Sursa: AGERPRES 

×