x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traficul, interzis - Bucurestenii vor merge in centrul istoric numai pe jos

Traficul, interzis - Bucurestenii vor merge in centrul istoric numai pe jos

25 Feb 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Bucurestenii nu mai au voie de astazi sa circule cu masinile prin centrul istoric al orasului. Masura a fost luata pentru a proteja cea mai veche zona a Capitalei. In curand vor incepe si lucrarile de refacere a infrastructurii centrului, un proiect in valoare de 9,5 milioane de euro.
MONICA C. ANDREI

Bucurestenii nu mai au voie de astazi sa circule cu masinile prin centrul istoric al orasului.Masura a fost luata de primarul general interimar, Razvan Murgeanu, in colaborare cu edilul Sectorului 3, Liviu Negoita, si vizeaza protejarea celei mai vechi zone a Capitalei. In plus, in acest an, centrul va fi transformat intr-un santier, pentru ca vor incepe lucrarile de refacere a infrastructurii, un proiect finantat de BERD in valoare de 9,5 milioane de euro.

PREGATIRI. Astfel, este interzis accesul autovehiculelor pe strazile Doamnei, E. Carada, Lipscani, Smardan, Halelor, Coltei, General Florescu si pe cele cuprinse in perimetrul Calea Mosilor - Sfanta Vineri - Bulevardul Corneliu Coposu.

"Echipele de politisti si gardieni publici sunt deja pe teren pentru a informa populatia. Vor fi montate peste 120 de semne de circulatie, bidoane cu apa, la fel ca acelea de pe autostrada si, unde va fi cazul, stalpi pentru a interzice accesul masinilor", ne-a spus Negoita.

CONDITII. Masinile de interventie ale Politiei, Salvarii, Pompierilor sau ale serviciilor speciale vor avea acces nelimitat. Programul de aprovizionare a magazinelor va fi zilnic, intre orele 6:00 si 8:00, insa vor circula numai vehiculele de maximum 3,5 tone. In schimb, cele de interventie ale regiilor, precum si de transport valori ale bancilor vor putea circula in zona numai in baza unei autorizatii speciale emise de Primaria Capitalei.

×
Subiecte în articol: observator