x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedia SMURD - Familiile victimelor contesta raportul final

Tragedia SMURD - Familiile victimelor contesta raportul final

de Mirela Cimpoi    |    22 Mar 2006   •   00:00

Concluziile finale in cazul prabusirii elicopterului SMURD de la Iasi sunt contestate de familiile victimelor accidentului. Mai mult de atat, Dan Puiu, fratele medicului Liliana Puiu, cere Parchetului Militar redeschiderea anchetei. Si fratele Mioarei Hauta, asistenta decedata, vorbeste de cercetari superficiale. Marian Hauta sustine ca prabusirea elicopterului a fost determinata de o eroare de pilotaj si crede ca raportul comisiei de ancheta nu face altceva decat sa musamalizeze cazul.

Marian Hauta este nemultumit ca anchetatorii nu au luat in seama ultimele imagini filmate cu telefonul mobil de sora lui si nici faptul ca elicopterul si persoanele aflate la bord nu erau asigurate. "Procurorii nu m-au luat in seama cand le-am spus ca exista pe telefon niste imagini filmate de sora mea si niste fotografii. Le-a fost mai usor tuturor sa dea vina pe vreme, pentru ca viata sa isi continue cursul", a spus barbatul.

OFICIAL. Concluzia anchetei in acest caz a fost ca prabusirea elicopterului a fost cauzata de curentii de aer, care "au jucat aparatul ca pe un balon". La inceputul lunii ianuarie, langa Iasi, un elicopter Smurd s-a prabusit. Si-au pierdut viata patru persoane: doi membri ai echipajului, un medic si o asistenta medicala.

×
Subiecte în articol: observator