x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie în Bistrița-Năsăud. Un autoturism a fost spulberat de un tren. Doi copii au murit. A fost declanșat planul roșu de intervenție

Tragedie în Bistrița-Năsăud. Un autoturism a fost spulberat de un tren. Doi copii au murit. A fost declanșat planul roșu de intervenție

16 Ian 2022   •   22:17
Tragedie în Bistrița-Năsăud. Un autoturism a fost spulberat de un tren. Doi copii au murit. A fost declanșat planul roșu de intervenție
Sursa foto: ISU Bistrița

Doi copii au murit după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un tren de persoane. Autoritățile din Bistrița-Năsăud au declanșat planul roșu de intervenție.

Accidentul feroviar a avut loc duminică seara la o trecere cu nivel de cale ferată, fără bariere, de pe Drumul Județean 162, în localitatea Miceștii de Câmpie, potrivit Mediafax.

Potrivit ISU, în autoturism se aflau patru persoane. Doi adolescenți de 13 și 15 ani au murit, iar doi bărbați au fost transportați la spital.

În maşină se mai afla tatăl celor doi copii, un bărbat de 41 de ani, care stătea pe locul din dreapta şoferului, şi conducătorul auto, un bărbat de 32 de ani, din localitatea mureşeană Sânpetru de Câmpie.

„În această seară, poliţiştii Serviciului Rutier au fost direcţionaţi la locul producerii unui accident, pe Drumul Judeţean 162, în Miceştii de Câmpie. Din primele informaţii, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din Sânpetru de Câmpie, judeţul Mureş, în timp ce se deplasa pe Drumul Judeţean 162, la o trecere cu nivel de cale ferată simplă, fără bariere, a fost colizionat de un tren. În urma impactului, atât şoferul, cât şi un pasager de 41 de ani, din Tuşinu, judeţul Mureş, au fost răniţi. Totodată, în urma impactului, doi minori de 13, respectiv 15 ani, din aceeaşi localitate, pasageri în autoturism, au fost răniţi şi ulterior declaraţi decedaţi datorită leziunilor suferite”, a transmis IPJ.

În tren se aflau aproximativ 20 de persoane, iar autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție.

„Din cauza numărului mare de persoane aflate în tren (20), pentru optimizarea misiunii de răspuns la nivelul județului s-a activat Planul Roșu de Intervenție. Toate persoanele aflate în tren au fost evaluate din punct de vedere medical și din fericire niciuna nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, au anunțat reprezentanții ISU.

La fața locului au intervenit o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, două ambulanțe SMURD, o ambulanță de terapie intensivă mobilă și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

Șoferul și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal, urmând sa fie stabilite cauzele și împrejurările producerii accidentului.

 

×
Subiecte în articol: accident