x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie în lumea teatrului: Actorul Constantin Ghenescu, găsit mort în casă. Poliţia suspectează că a fost omorât

Tragedie în lumea teatrului: Actorul Constantin Ghenescu, găsit mort în casă. Poliţia suspectează că a fost omorât

06 Sep 2013   •   14:16
Tragedie în lumea teatrului: Actorul Constantin Ghenescu, găsit mort în casă. Poliţia suspectează că a fost omorât

Îndrăgitul actor român Constantin Ghenescu a fost găsit joi seară, fără suflare, în apartamentul său din Piatra Neamţ. Poliţiştii suspectează o moarte violentă, victima prezentând mai multe plăgi înjunghiate, potrivit anunţă esttv.ro. Actorul nu mai fusese văzut de vecini de câteva zile, astfel încât aceştia au alertat autoritățile.

Vestea ca actorul a murit i-a socat pe colegii sai de la Teatrul din Piatra Neamt. Oamenii spun ca nu au mai tinut legatura cu el in ultimii doi ani deoarece actorul ar fi fost bolnav si incerca sa se trateze astfel incat sa se poate intoarce pe scena cat mai repede.

Constantin Ghenescu a jucat în filme ca: "Occident", in regia lui Cristian Mungiu sau "Si caii sunt verzi pe pereti", in regia lui Dan Chisu.

Constantin Ghenescu s-a nascut pe 14.02.1944 in Alba Iulia din parinti ardeleni. Dupa liceu, a absolvit mai intai "Scoala Tehnica Sanitara" din Bucuresti lucrand un an la "Spitalul Fundeni", si apoi Actoria la "Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Ion Luca Caragiale" (IATC), pe care a absolvit-o in 1969 la clasa prof. Moni Ghelerter, asistenta Zoe Anghel Stanca, ca sef de promotie. A optat pentru "Teatrul Tineretului" din Piatra Neamt, fiindca acest teatru era pe atunci una dintre cele mai bune si prima scena de avantgarda a tarii, unde a activat 25 de ani jucand nenumarate roluri, primind mai multe premii, etc, scrie cinemagia.ro.

S-a retras in 2007 din cauza unei slabiciuni vechi de auz ce se agravase, afectandu-i echilibrul, devenind pensionar.

×