x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie la Iasi! Fiul unui mare artist din România a fost răpus de o boală necruțătoare. Avea doar 32 de ani

Tragedie la Iasi! Fiul unui mare artist din România a fost răpus de o boală necruțătoare. Avea doar 32 de ani

07 Mar 2019   •   14:45
Tragedie la Iasi! Fiul unui mare artist din România a fost răpus de o boală necruțătoare. Avea doar 32 de ani
Sursa foto: pixabay.com

Doliu în medicina din România. Bărbatul de 32 de ani a murit marți dimineață, după ce s-a luptat cu o boală necruțătoare. 

Mihai Prelipcean se numește tânărul și era fiul directorului Filarmonicii din Iași, violonistul Bujor Prelipcean. Medic de urgentã în cadrul Compartimentului UPU-SMURD al Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui a decedat la doar 32 de ani, dupã ce a pierdut lupta cu o boalã necrutãtoare.

Medicul fãcea gãrzi la SJU Vaslui din 2015, ca rezident, fiind supervizat tot timpul de sefa sectiei, Carmena Piseru. În 2018 si-a luat specialitatea, însã din cauza bolii a mai profesat doar trei luni. “Munca în Urgente este extrem de solicitantã fizic si intelectual. Lui Mihai îi plãcea ce fãcea, dar din pãcate a fost depãsit din punct de vedere fizic. Când s-a întors la Iasi, din cauza stãrii de sãnãtate, era foarte, foarte slab. Mânca o lãmâie pe zi. Nu mã asteptam sã moarã pentru cã la început analizele erau spre normalizare, începuse sã-si revinã. Din pãcate, medicina româneascã a mai pierdut un medic” a declarat Carmena Piseru, șefa Compartimentului UPU-SMURD, pentru vremeanoua.ro.

×