x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: Dumnezeu să-l ierte pe Florin Cioabă. Condoleanţe familiei şi minorităţii rome

Băsescu: Dumnezeu să-l ierte pe Florin Cioabă. Condoleanţe familiei şi minorităţii rome

18 Aug 2013   •   13:20
Băsescu: Dumnezeu să-l ierte pe Florin Cioabă. Condoleanţe familiei şi minorităţii rome

Preşedintele Traian Băsescu a transmis condoleanţe familiei lui Florin Cioabă, care a încetat din viaţă duminică, într-un spital din Antalya.

"Dumnezeu să-l ierte şi condoleanţe lui, familiei şi minorităţii pe care o reprezintă", a spus Traian Băsescu, aflat la serbarea câmpenească de la Prislop, judeţul Maramureş.

În demersurile pentru repatrierea lui Florin Cioabă se implică şi personalul din Ambasada României la Ankara şi din Departamentul Afaceri Consulare din Centrala MAE de la Bucureşti, la solicitarea de asistenţă venită din partea membrilor familiei.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Potrivit medicului Şerban Brădişteanu, preşedintele Traian Băsescu i-ar fi solicitat să meargă în Antalya pentru a ajuta medicii turci să-l trateze pe Florin Cioabă.

"Preşedintele Traian Băsescu m-a rugat, dacă vreau şi pot, să fac această vizită medicală, împreună cu anestezista mea, pentru a aprecia ce este mai bine de făcut pentru un om, până la urmă", a spus Brădişteanu.

Întrebat cine a suportat costurile, Brădişteanu a spus că toate cheltuielile au fost suportate de familia lui Florin Cioabă.

×