x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tribunalul Bucureşti / Probe în favoarea lui Sile Pietroi

Tribunalul Bucureşti / Probe în favoarea lui Sile Pietroi

de Veronica Micu    |    29 Sep 2008   •   00:00
Tribunalul Bucureşti / Probe în favoarea lui Sile Pietroi

Acuzaţiile de furt, sechestrare de persoane, instigare la violenţă şi şantaj, aduse lui Sile Pietroi, nu sunt susţinute cu probe noi, iar declaraţiile martorilor împreună cu cele ale presupuselor victime schimbă situaţia în favoare interlopului, motivează Tribunalul Bucureşti decizia de eliberare.

Acuzaţiile de furt, sechestrare de persoane, instigare la violenţă şi şantaj, aduse lui Sile Pietroi, nu sunt susţinute cu probe noi, iar declaraţiile martorilor împreună cu cele ale presupuselor victime schimbă situaţia în favoare interlopului, motivează Tribunalul Bucureşti decizia de eliberare.

DECIZIE. "Probele administrate în cele două luni au modificat în favoarea acestuia existenţa în sarcina sa a unor infracţiuni pentru care este cercetat", iar procurorii nu au mai adus probe noi care sa îl incrimineze, se arată în motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti de schimbare a stării de arest cu obligaţia de a nu părăsi ţara a lui Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi. Cel care îl acuză pe Sile Pietroi de sechestrare, Cornel Păturică, a declarat că Teodor Achim, consilier PNG la primăria Pantelimon, a fost cel care "l-a bruscat şi l-a reţinut la Glina datorită relaţiei cu concubina acestui inculpat", iar Florin Manu a spus la interogatoriu că lanţul pe care îl avea la gât l-a pierdut în timpul altercaţiei cu mai multe persoane, nu că Pietroi i l-a furat. Totodată, Cristian Brumă, bărbatul care îl acuză pe Fierbântu de şantaj, a declarat că "s-a întâlnit cu inculpatul la Cora, care a trecut pe lângă el alungându-l uşor şi uitându-se urât, ceea ce l-a determinat să creadă că Pietroi e supărat pe el, pentru că a depus plângere împotriva unui amic de-al acestuia, se mai arată în motivare. Pentru această infracţiune nu s-au administrat noi probe, care să transforme indiciile în probe certe", a considerat instanţa în motivare. Un alt motiv care i-a determinat pe magistraţii Tribunalului Bucureşti să îl elibereze pe Sile Pietroi este faptul că acesta s-a predat atunci când CAB a decis arestarea lui preventivă, ceea ce, în opinia judecătorilor, dovedeşte că "nu se va sustrage de la urmărirea şi judecarea cauzei".

RECURS. Faptul că Sile Pietroi are cinci copii şi că este bolnav cu inima a contat în hotărârea luată de judecători, de a înlocui măsura arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi ţara. Curtea de Apel Bucureşti va decide pe 8 octombrie dacă e de acord cu hotărârea judecătorilor Tribunalului Bucureşti şi îl eliberează pe Sile Pietroi, sau dacă acceptă recursul procurorilor şi prelungesc starea de arest preventiv. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au hotărât, pe 24 septembrie, schimbarea deciziei de arestare preventivă a lui Vasile Fierbântu, cunoscut ca Sile Pietroi, cu interdicţia de a părăsi ţara, iar procurorii au făcut recurs, potrivit arhivei Tribunalului. Pietroi va fi eliberat doar în cazul în care Curtea de Apel Bucureşti va lua aceeaşi hotărâre ca şi tribunalul şi va respinge recursul făcut de procurori. Sile Pietroi a fost prins în noaptea de 18 spre 19 iunie, la Giurgiu, după o urmărire în care au fost implicate mai multe maşini ale poliţiei şi în timpul căreia s-au tras mai multe focuri de armă. Anchetatorii au relatat, într-o conferinţă de presă, cum a fost prinsă reţeaua condusă de Pietroi, după ce forţele de ordine au făcut 25 de percheziţii. "Începând cu luna octombrie anul trecut, la sectorul 3 poliţie, a fost depusă o plângere pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. În acel moment, au început şi investigaţiile (...). Aş vreau doar să mai precizez că, în această dimineaţă (n.r. miercuri), au fost efectuate simultan 25 de percheziţii la locaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, respectiv comunele Glina, Căţelu şi Pantelimon. Nu s-a opus rezistenţă. Mai multe persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Capitalei şi se află în acest moment în cercetări", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. Tribunalul a respins, atunci, însă, cererea de arestare preventivă, acceptată, însă, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator bucuresti sile pietroi sile pietroi