x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doza booster din vaccinul Moderna va fi înjumătățită de săptămâna viitoare

Doza booster din vaccinul Moderna va fi înjumătățită de săptămâna viitoare

26 Oct 2021   •   21:00
Doza booster din vaccinul Moderna va fi înjumătățită de săptămâna viitoare
Sursa foto: Hepta

România va administra, începând cu săptămâna viitoare, o cantitate înjumătățită din vaccinul Moderna la doza booster, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat utilizarea dozei de booster (doza 3) a vaccinului de la compania Moderna pentru persoanele care au primit prima schemă de vaccinare cu același ser după minim 6 - 8 luni de la doza a doua.

„O precizare este legată de faptul că pentru doza booster se recomandă o doză înjumătățită față de doza care s-a folosit la schema inițială, drept pentru care în cursul acestei săptămâni vom avea o ședință în cadrul CNCAV și foarte probabil că vom adopta și noi aceeași recomandare, ceea ce înseamnă că, probabil cel mai devreme începând cu săptămâna viitoare, vom recomanda administrarea unei doze înjumătățite de vaccin de la compania Moderna pentru doza booster, după minim 6 luni”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Doza înjumătățită echivalează cu 50 de micrograme față de 100 de micrograme.

EMA a anunțat, luni, că doza booster a vaccinului anti-COVID de la Moderna poate fi administrată la persoanele de minim 18 ani la cel puţin şase luni de la cea de-a doua doză.

Ultimele studii efectuate în Statele Unite arată că vaccinul produs de compania americană Moderna îți menține eficiența timp de un an.

Mediafax

×
Subiecte în articol: raluca turcan