x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turcan: România, locul 20 printre țările cu cel mai ridicat procent al afacerilor deținute de femei

Turcan: România, locul 20 printre țările cu cel mai ridicat procent al afacerilor deținute de femei

19 Mai 2021   •   21:30
Turcan: România, locul 20 printre țările cu cel mai ridicat procent al afacerilor deținute de femei

Ministrul Muncii Raluca Turcan susține că România se află pe locul 20 în clasamentul țărilor cu cel mai ridicat procent al afacerilor deținute de femei, dar că țara noastră stă mai rău în ceea ce privește raportul egalității de gen.

„România se află pe locul 20 în clasamentul țărilor cu cel mai ridicat procent al afacerilor deținute de femei și pe locul 26 în UE, mult sub medie, în ceea ce privește raportul egalității de gen”, susține Raluca Turcan într-o postare pe Facebook.

Ea spune că, dincolo de aceste statistici, femeile au plătit un cost al crizei COVID mai mare decât bărbații.

Conform ministrului Muncii, Eurostat arată că 84% din angajații între 15 și 64 de ani, din serviciile cele mai afectate de COVID - Horeca și turism, îngrijirea copiilor, vânzări cu amănuntul - sunt femei. În România, ponderea femeilor în servicii de primă linie în activități din domeniul sănătății este de 80%.

Raluca Turcan a participat miercuri la Gala Women in Economy pentru a celebra performanța femeilor antreprenor din România.

„Ne mândrim cu antreprenorii de succes femei, dar obstacolele pe care o femeie antreprenor trebuie să le depășească, de multe ori au de-a face cu tradiționalismul societății, cu ideea că rolul femeii este în plan secund, la îngrijirea casei, nu la conducerea unui business. Cred că antreprenoriatul feminin este unul din modurile prin care putem moderniza societatea românească. România se află pe primul loc în topul european al prezenței femeilor în managementul companiilor”, susține Turcan.

Potrivit ministrului Muncii, sunt aproximativ o jumătate de milion de femei care au statutul de acționari în firmele active din România, „ceea ce arată o creștere a numărului de femei care înving stereotipurile, care își înving temerile și care devin o forță a schimbării societății românești”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: raluca turcan