x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tzivin, avocatul lui Omar, va fi audiat!

Tzivin, avocatul lui Omar, va fi audiat!

de Marina Constantinoiu    |    18 Apr 2007   •   00:00
Tzivin, avocatul lui Omar, va fi audiat!

Comisia parlamentară de control al SRI a decis ieri audierea avocatului lui Hayssam, Mordechai Tzivin, în urma sesizării depuse de acesta. El i-a scris ieri şi şefului Camerei Deputaţilor.

Comisia parlamentară de control al SRI a decis ieri audierea avocatului israelian al lui Omar Hayssam, Mordechai Tzivin, în urma sesizării depuse de acesta. Ieri, avocatul i-a trimis o scrisoare şefului Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu.

Mordechai Tzivin, avocatul israelian al lui Omar Hayssam, care susţine că este în posesia unor probe privind încălcări al legii comise de demnitari români şi de ofiţeri din serviciile secrete, s-a adresat şefului Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul Radu Stroe. Ieri, parlamentarii au luat în dezbatere sesizarea avocatului şi au decis că se impune audierea acestuia. Comisia solicită depunerea tuturor documentelor şi probelor care susţin acuzaţiile formulate la adresa demnitarilor şi ofiţerilor de securitate. Dacă pe parcursul audierii vor rezulta informaţii care vizează eventuale infracţiuni, comisia va sesiza Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

SCRISOARE. Ieri, Tzivin a trimis o nouă sesizare, de data aceasta preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, în care explică faptul că informaţiile pe care le deţine se referă la diverse autorităţi, care nu au legătură numai cu activităţile Comisiei SRI.

Click pt a mari imaginea
MESAJUL. Fragment din scrisoarea trimisa ieri lui Bogdan Olteanu

Potrivit lui Tzivin, "cazul Hayssam are legătură cu mai multe comisii parlamentare şi mai multe domenii ale justiţiei. Este foarte important ca autorităţile să poată judeca documentat şi să înţeleagă faptele în profunzime". "De aceea, cred că este necesară desemnarea unei comisii parlamentare speciale, care să asculte tot ce am de spus şi să decidă ce soartă să aibă informaţiile respective", îi spune Tzivin lui Olteanu. El crede că este extrem de important ca această comisie specială să monitorizeze orice viitoare investigaţie legată de caz şi să dea publicităţii concluzii fără echivoc.

PRECIZĂRI. "Menţionez că voi veni în România cu toate informaţiile pe care le posed şi voi da toate răspunsurile solicitate de comisie", mai spune Tzivin. "Vă spun acestea pentru a îndepărta orice preocupare sau suspiciune pe care aţi putea-o avea în legătură cu motivaţia mea. Nu am motive ascunse şi vin cu bună credinţă pentru a vă ajuta ţara să afle adevărul despre chestiuni cruciale", spune acesta.
×
Subiecte în articol: observator tzivin