x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un băieţel de doi ani la un pas de moarte, spitalul nu avea bronhoscop

Un băieţel de doi ani la un pas de moarte, spitalul nu avea bronhoscop

21 Aug 2010   •   00:00

Un nou incident demonstrează, încă o dată, starea precară în care se găseşte la ora actuală sistemul medical românesc. Un băiat de numai 2 ani a ajuns la spital, după ce a înghiţit un bob de fasole. Pentru că medicii din Târgu-Jiu nu au putut să îl ajute, neavând aparatura necesară extragerii corpului străin, un bronhoscop, a fost trimis la Craiova.

Copilul se afla în curte împreună cu mama sa care curăţa fasole. Femeia nu a observat când băieţelul a luat un bob de fasole şi l-a băgat în gură. Când a sesizat problemele de respiraţie ale băieţelului, ea a sunat  la 112. Ambulanţă l-a transportat imediat la un spital din Târgu-Jiu.

Imediat ce a ajuns la Spitalul Judeţean de urgenţe din Târgu Jiu, medicii au încercat să elimine corpul străin din căile respiratorii Eforturile a patru medici nu au fost suficiente, deşi spital de urgenţă, unitatea medicală nu are bronhoscop, tot ce au putut face a fost să-l bată pe copil pe spate, în speranţa că bobul de fasole va ieşi singur.

Singura soluţie ce a putut fi aplicată în acest caz, după ce starea de sănătate a băieţelui a devenit stabilă, a fost transferul la Craiova, cea mai apropiată unitate medicală care are în dotare un bronhoscop.

×
Subiecte în articol: observator