x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un Jumbo Jet a reuşit să “evadeze” de pe un aeroport minuscul

Un Jumbo Jet a reuşit să “evadeze” de pe un aeroport minuscul

22 Noi 2013   •   14:54
Un Jumbo Jet a reuşit să “evadeze” de pe un aeroport minuscul
Sursa foto: wikipedia.org

Un avion-cargo gigant Boeing 747 Dreamlifter a reuşit să iasă din “capcana” în care intrase miercuri, din cauza unei erori de pilotaj – informează BBC.

Uriaşul aparat, capabil să se ridice de la sol cu 364 de tone, trebuia să aterizeze miercuri la baza forţelor aeriene McConnell, din Wichita (Kansas), dar a aterizat alături, pe micuţul aeroport Colonel James Jabara.

Pentru a decola cu încărcătura maximă, acest avion are nevoie, în mod normal, de o pistă de 2.780 de metri – în timp ce pista de pe James Jabara are o lungime de numai 1.860 de metri. Astfel, s-a pus problema dacă aparatul, care reuşise să aterizeze fără incidente, mai poate şi decola sau a rămas captiv pe aeroport.

Un reprezentant al autorităţii aeroportuare din Wichita declara agenţiei France Presse, înainte de decolarea Boeing-ului Dreamlifter, că specialişti companiei care operează avionul “ne-au asigurat că au făcut toate calculele şi că avionul poate decola în siguranţă cu actuala încărcătură şi în condiţiile de aici”.

Dreamlifter este un Boeing 747-400 de pasageri modificat, capabil să transporte cele mai voluminoase încărcături dintre toate avioanele-cargo din lume, scrie BBC.

×