x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un număr de 1.500 de sancțiuni au fost aplicate în weekend, în București, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infecției cu noul coronavirus

Un număr de 1.500 de sancțiuni au fost aplicate în weekend, în București, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infecției cu noul coronavirus

19 Oct 2020   •   11:54
Un număr de 1.500 de sancțiuni au fost aplicate în weekend, în București, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infecției cu noul coronavirus

Poliția Capitalei a aplicat 1.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 475.000 de lei. Polițiștii au verificat în weekend modul în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

„Cu sprijinul Jandarmeriei, Poliţiei Locale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, Inspectoratului Teritorial de Muncă au fost verificate peste 2.700 de obiective: pieţe agroalimentare, târguri, complexuri comerciale, mari magazine, dar şi magazine de cartier, terase, mijloace de transport în comun", potrivit unui comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București.

De asemenea, în cadrul comunicatului se menționează că acțiunile de verificarea continua și în acest moment și vor continua și în zilele următoare.

„Facem apel la toți cetățenii să respecte măsurile de protecție împotriva infecătii cu COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte normele sanitare”, se mai arată în comunicat.

Rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a ajuns la 3,02 la mia de locuitori, în București. Comitetul pentru Situații de Urgență urmează să stabilească luni, 19 octombrie, măsurile care se impun.

×
Subiecte în articol: coronavirus sanctiuni Covid-19