x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un plic suspect cu praf alb a fost trimis la Ambasada României de la Paris

Un plic suspect cu praf alb a fost trimis la Ambasada României de la Paris

de Vali Deaconescu    |    16 Dec 2022   •   15:15
Un plic suspect cu praf alb a fost trimis la Ambasada României de la Paris
Sursa foto: MAE

Un plic suspect cu praf alb a fost trimis, vineri dimineața, la Ambasada României de la Paris. Diplomații români au cerut sprijinul Poliției franceze.

Update Plicul suspect conține bicarbonat și zahăr, potrivit unor surse Antena 3 CNN.

Stire initiala În cursul dimineții, la Ambasada României din Paris, aproximativ 10:30 ora locală, a fost primit prin poștă un plic conținând un praf alb, urmare acestui aspect fiind solicitată intervenția organelor de poliție.

Poliția franceză a ridicat plicul suspect pentru a face investigații.

Polițiștii au blocat toată activitatea în Ambasadă şi au cerut personalului diplomatic român să asculte toate îndrumările pe care poliţia franceză le-a dat.

Sunt mai multe elemente de investigare în acest caz. Este pentru prima dată când reprezentanta diplomatică a statului român este vizată de o astfel de campanie cu plicuri suspecte.

"Nu ar fi exclus ca şi alte state membre Uniunii Europene şi NATO care sprijină Ucraina împotriva invaziei rusești să primească şi ele în perioada următoare", a declarat jurnalistul Radu Tudor.

Reacția Ministerului Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe informează că Ambasada României la Paris a primit vineri, prin poștă, un plic atipic, de mici dimensiuni, care conținea mai multe șervețele și o cantitate de aproximativ 50 grame de praf alb.

„Reprezentanții misiunii diplomatice au urmat procedurile de lucru în astfel de situații și au solicitat intervenția de urgență a instituțiilor franceze abilitate. După analiza conținutului plicului suspect, instutuțiile franceze au stabilit că nu reprezintă un pericol pentru sănătate. Autoritățile franceze au preluat atât plicul, cât și conținutul acestuia”, informează MAE.

Plic suspect cu un praf alb primit la ambasada României din Paris

×