x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un procuror subliniază eșecurile poliției de după moartea unui miliardar rus

Un procuror subliniază eșecurile poliției de după moartea unui miliardar rus

19 Dec 2018   •   22:57
Un procuror subliniază eșecurile poliției de după moartea unui miliardar rus

Un procuror a semnalat o serie de eșecuri ale investigației inițiale în legătură cu moartea unui miliardar rus, conform Telegraph.

Alexander Perepilichnyy, de 44 de ani, a căzut și a murit în timp ce alerga în apropierea casei sale din Weybridge, Surrey, după ce a petrecut noaptea cu amanta sa în Paris.

Procurorul Nicholas Hilliard decis că acesta a murit din cauze naturale după ce ani de zile a examinat dacă omul de afaceri a fost otrăvit sau nu.

În concluzia sa, a spus: „Nu cred că pot elimina complet posibilitatea otrăvirii, chiar dacă o consider improbabilă după toate dovezile adunate”.

„Mă bucur că pot concluziona în mod corect că el a murit din cauze naturale, o moarte subită”.

Imediat după, Bill Browder, care face campanie împotriva corupției, a spus că poliția a eșuat clar. „Judecătorul a lucrat un puzzle cu doar 20% dintre piese din cauza incompetenței poliției din Surrey.”

Comandantul John Boshier, vorbind după evenimente, a spus: „Acceptăm faptul că unele greșeli au fost făcute în etapele inițiale”.

Procurorul a spus că moartea sa nu a fost declarată suspicioasă la început, așa că autopsia a fost făcută la 18 zile distanță, iar conținuturile stomacului au fost aruncate înainte de a fi testate.

 

×
Subiecte în articol: miliardar rus procuror Rusia