x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un senator a cazut de la etajul 6 si a murit

Un senator a cazut de la etajul 6 si a murit

11 Dec 2004   •   00:00

OBSERVATOR
Senatorul PSD Victor Apostolache, 58 de ani, a murit aseara, in jurul orei 19:00. Cu aproximativ o ora inainte, el s-a prabusit de la etajul 6 in casa scarilor din Complexul Hotelier Bucuresti, cunoscut drept "blocul senatorilor".

Hotel Bucuresti - Moarte suspecta in "blocul senatorilor"

Victor Apostolache, fost senator PSD, s-a aruncat ieri de la etajul sase al Hotelului Bucuresti, numit si "blocul senatorilor".
COSMIN BABII

Click pentru a mari imaginea
INDICII. Hotelul Bucuresti a fost inconjurat aseara de politisti, care au adunat primele informatii
Anchetatorii sustin deocamdata ipoteza sinuciderii. Motivele care l-au determinat pe Victor Apostolache sa-si puna capat vietii sunt inca necunoscute.

ULTIMELE CLIPE. Fostul senator PSD a fost adus in stare critica, in jurul orei 18:00, la Spitalul Municipal cu o ambulanta. "A suferit multiple fracturi, un traumatism cranio-facial grav, urmat de sangerare masiva", a declarat conferentiarul Vinereanu Dragos. Echipa medicala a incercat zadarnic sa-l resusciteze. Victor Apostolache a murit pe patul de spital. Medicul cardiolog Vinereanu a spus ca l-a consultat in cursul zilei, in jurul orei 14:00, cand Victor Apostolache, de 58 de ani, s-a prezentat la spital pentru o problema medicala mai veche pe care nu a mai tratat-o. "In urma cu cativa ani a suferit un accident vascular cerebral. S-a aflat sub ingrijirea profesorului Popa. Am discutat despre tratamentul pe care trebuie sa-l urmeze si chiar despre o internare. Mi-a spus ca deocamdata nu se pune problema sa primeasca ingrijiri medicale in spital. Facuse un set de analize, dar nu avea o problema vizibila", a mai spus doctorul Vinereanu. Dupa aproximativ jumatate de ora, Apostolache a parasit Spitalul Municipal. Medicii nu au observat ca ar suferi de vreo depresie majora care sa-l impinga la sinucidere.

Potrivit anchetatorilor, sinuciderea este cea mai probabila ipoteza. La fata locului s-au deplasat atat politisti, cat si doi procurori coordonati de Marius Iacob, prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Bucuresti. Din primele investigatii rezulta ca Victor Apostolache s-ar fi aruncat de la etajul sase, cazand printre balustrade, ceea ar explica loviturile de pe corpul sau, a declarat procurorul Marius Iacob. Anchetatorii iau in considerare si declaratiile a doi martori care ar putea oferi informatii esentiale despre circumstantele mortii senatorului Apostolache.

Familia indurerata a refuzat sa faca vreo declaratie pentru a nu da o conotatie politica acestui caz.

CV
Click pentru a mari imaginea
Senatorul Victor Apostolache (foto) s-a nascut la 20 iulie 1946, in comuna prahoveana Ciorani, fiind absolvent al Institutului Agronomic "Nicolae Balcescu" din Bucuresti. A fost ales senator de Prahova in 1992 si de atunci si-a pastrat aceasta functie timp de trei legislaturi. In Senat a ocupat de-a lungul vremii mai multe functii de conducere: secretar al Comisiei pentru munca, protectie sociala si problemele somajului, chestor al Biroului Permanent, secretar si apoi presedinte al Comisiei pentru agricultura, industrie alimentara si silvicultura, chestor al Biroului Permanent si vicelider al grupului parlamentar PSD. La alegerile legislative de anul acesta nu a mai candidat, lasand locul fiului sau, Mihai Cristian Apostolache, ales deputat.

METASTAZA
Apropiatii senatorului au explicatii diferite despre cauzele decesului lui Victor Apostolache. Unii ne-au confirmat ieri ipoteza sinuciderii, aratand ca senatorul se afla in metastaza si aflase probabil cat mai are de trait. El venise in Bucuresti pentru a efectua un control la Spitalul Universitar. Victor Apostolache suferise in urma cu un an si jumatate un accident vascular celebral in urma caruia isi revenise. "Daca voia sa se sinucida, se putea arunca de la fereastra. Eu cred ca a alunecat, a ametit, a vrut sa se sprijine probabil. Aceea era o scara interioara la care putea ajunge din drumul de la camera pana la lift. Dumnezeu sa-l ierte, nu am motive sa-l apar, dar cred ca nu avea motive de sinucidere, era un om linistit, stabil, fiul sau iesise deputat", ne-a declarat ieri-seara unul dintre apropiatii senatorului. (Oana Stancu)
×
Subiecte în articol: observator victor apostolache