x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Florin Cîțu îl contrazice pe Ludovic Orban: Vaccinul este și va rămâne gratuit

UPDATE Florin Cîțu îl contrazice pe Ludovic Orban: Vaccinul este și va rămâne gratuit

24 Mai 2021   •   16:40
UPDATE Florin Cîțu îl contrazice pe Ludovic Orban: Vaccinul este și va rămâne gratuit

În România vaccinul este și va rămâne gratuit și nu este nicio discuție în guvern de a schimba lucrurile, spune premierul Florin Cîțu, ca reacție la anunțul lui Ludovic Orban, potrivit căruia vaccinarea anti-COVID pentru persoanele care nu sunt considerate vulnerabile ar putea fi făcută contra cost.

„În România vaccinul este și va rămâne gratuit. Nu este nicio discuție în acest moment în guvernul României de a schimba lucrurile. Din contră, deja avem comenzi pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, dar și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia”, a precizat acesta.

Replica premierului vine după ce președintele PNL, Ludovic Orban, a spus,  că vaccinarea anti COVID-19 pentru persoanele care nu sunt considerate vulnerabile ar putea fi făcută pe bani, ca în cazul gripei.

„Și așa... noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, dar până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a declarat Orban.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Vaccinarea anti COVID-19 s-ar putea face contra cost, după modelul celei antigripale, potrivit președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

"Noi organizăm vaccinarea gratuită, statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situaţie excepţională. Dar şi aici aş spune că mai facem asta o perioadă de timp până ajungem la o imunizare de grup. Dar, până la urmă se va merge pe mecanismul de la vaccinarea pentru gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetăţeni, până la urmă, vor trebui să se vaccineze pe răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi", a explicat acesta.

Până în prezent, peste 4 milioane de români s-au vaccinat împotriva infecției cu virusul SARS-COV-2. 

×
Subiecte în articol: ludovic orban vaccinare COVID