x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Un focar de infecție cu tulpina indiană de COVID-19 a fost depistat lângă Capitală

UPDATE Un focar de infecție cu tulpina indiană de COVID-19 a fost depistat lângă Capitală

05 Mai 2021   •   13:06
UPDATE Un focar de infecție cu tulpina indiană de COVID-19 a fost depistat lângă Capitală

Focarul de COVID-19 depistat la Popești-Leordeni cuprinde 35 de indieni. O parte dintre ei au fost depistați cu varianta britanică, iar alții cu o variantă indiană, transmite INSP.

Inițial, au fost confirmați 9 cetățeni indieni, angajați ai unei firme cu sediul în Popești-Leordeni, care au intrat în țară prin Aeroportul Otopeni în 20 aprilie, prezentând teste RT-PCR negative.

„Conform unei proceduri interne a firmei, cei 9 angajați au intrat direct în carantină pentru 5 zile, urmând a fi testați preventiv înainte de a intra în comunitate. În data de 26.04.2021 au fost depistați cu SARSCoV-2 în urma efectuării unor teste antigen rapide”, se arată în comunicat.

Totodată, alți 26 de cetățeni străini din India, angajați ai unei alte firme din Popești-Leordeni, au fost depistați cu SARS-CoV-2 în urma unei testări cu teste antigen rapide în zilele de 19 și 20 aprilie.

Dintre cele 35 de persoane iinfectate, 19 sunt internate: 18 persoane la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București și o persoană la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Celelalte 16 persoane pozitive doar la testul rapid se află, în continuare, în izolare în localitatea Popești-Leordeni.

O parte dintre pacienții internați au fost depistați cu varianta britanică, iar alții cu o variantă indiană.

„În data de 30.04.2021, pacienților internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR și a secvențierii, iar în după-amiaza zilei de 03/05/2021, INCDMM Cantacuzino a comunicat la INSP rezultate pozitive la secvențiere pentru varianta britanică la 3 pacienți, precum și pentru o variantă indiană, alta față de cea care a provocat situația epidemiologică actuală din India, la alți 7 pacienți. Alți 5 pacienți au fost pozitivi pentru varianta B.1.127 care nu reprezintă o variantă ce determină îngrijorare. În 3 cazuri probele au o încărcătură virală mică neconcludentă”, au mai precizat reprezentanții INSP.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Un focar de infecție cu tulpina indiană a virusului SARS-CoV-2 a fost depistat lângă București.

Este vorba despre un grup de muncitori indieni care au intrat în țară la sfârșitul lunii aprilie 2021. Aceștia locuiesc în orașul Popești-Leordeni.

 

×
Subiecte în articol: tulpina indiana COVID